Повідомлення

Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 45

Страхування та фінансове забезпечення студентів

  1. Страхування.

Страхування здійснюється на власний розсуд студентів в індивідуальному порядку.

  1. Стипендіальне забезпечення .

Академічні стипендії призначаються згідно з рейтингом успішності, який складається на підставі навчальних досягнень студента протягом останнього навчального семестру по кожному факультету, курсу, спеціальності. При цьому складова успішності у рейтингу складає не менше 90 відсотків рейтингового балу. Процедура визначення рейтингових балів визначається НаУКМА згідно «Порядку формування рейтингу успішності студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Питання щодо призначення стипендій студентам НаУКМА вирішує стипендіальна комісія, до складу якої входять не менше 50 відсотків представників студентського самоврядування та первинних профспілкових організацій студентів та аспірантів. Стипендія в НаУКМА призначається відповідно до:

Правил призначення і виплати стипендій в Національному університеті «Києво-Могилянська академія»;

Положення про академічні стипендії імені державних діячів першого українського уряду для студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія»;

Положення про академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні для студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія».

  1. Матеріальна допомога та заохочення.

Питання щодо надання матеріальної допомоги з метою підвищення життєвого рівня та заохочення за успіхи у навчанні, участі у громадській, спортивній і науковій діяльності студентів НаУКМА вирішує стипендіальна комісія відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених для надання матеріальної допомоги та заохочення студентам і аспірантам в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».