Повідомлення

Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 45

Умови для занять спортом і дозвілля

Фізичне виховання у НаУКМА забезпечує різнобічну фізичну і спортивну підготовку студентів, підвищення рівня функціональних можливостей їхнього організму, формує свідоме ставлення до рухової активності та здорового способу життя.

Для студентів, які мають певні відхилення у стані здоров’я, на кафедрі фізичного виховання створено спеціальне навчальне відділення. З метою загартування та зміцнення здоров’я для цих студентів організовано практичні заняття на відкритому повітрі.

В університеті успішно функціонує 22 спортивні секції, відбір до яких проводиться на конкурсній основі. Особливою популярністю серед студентів користуються баскетбол, міні-футбол, аеробіка, атлетизм, шейпінг, волейбол, теніс, настільний теніс, спас, силова підготовка, плавання, шахи.

Академічні заняття і тренування у групах спортивного вдосконалення проводяться в ігровій та тренажерній залах  висококваліфікованими фахівцями, серед яких 1 майстер спорту міжнародного класу,  5 майстрів спорту, 2 заслужених тренери України.

В університеті щорічно проводиться Спартакіада з 20 видів спорту, призери змагань нагороджуються дипломами і медалями. Збірні команди НаУКМА беруть участь у районних, міських  та всеукраїнських спортивних змаганнях, виборюючи призові місця.

Кращому студенту-спортсмену, що представляє НаУКМА, щорічно з 1998 року надається грант пам’яті Андрія Господина (Winnipeg, Kanada).