Світла пам'ять Марині Заяць

zayac

zayac
5 квітня 2018 року після тяжкої хвороби на 20-му році життя нестало Марини Заяць - 

студентки 3-го курсу  кафедри філософії Факультету гуманітарних наук. 

Світла і вічна пам'ять!

 

"Маринка назавжди залишиться в нашій пам’яті. Це була дівчинка-сонечко, яка завжди всміхається, завжди в гарному настрої. Вона була  сильною, навіть у найтяжчі хвилини знаходила сили не впадати у відчай. В неї було дуже багато мрій, вона збиралась прожити яскраве життя… Це була дівчинка-саме життя!  Її заповіт друзям - "Живіть, бо жити – прекрасно…». 

 

Наші співчуття мамі Калині Федорівні, рідним і близьким Марини, друзям, колегам по факультету і університету - одкурсникам, викладачам, методистам, студентам з інших кафедр, випускникам  - всім, хто переживав, турбувався, допомагав, підтримував. На жаль, нашої допомоги було недостатньо - ми не завжди маємо можливість переламати, змінити хід хвороби. Марина боролась до останнього, але її життєвих сил не вистачило. Хай спочиває з миром!

 

Слова підтримки родині, всім близьктим і друзям, ви можете висловити на сторінці у fb Лікування Заяць Марини

 

Про Марину:

Однокурсники і викладачі  відгукуються про  Марину,  як про «дівчину-сонечко», повну оптимізму, енергійну, відповідальну й цілеспрямовану, амбіційну,  хорошого товариша, справжню подругу.

Серед наукових  вподобань віддає перевагу  біблієзнавству, релігієзнавству, логіці, античній філософії.

Хобі: настільний теніс (неодноразова переможниця міських змагань), здоровий спосіб життя, прогулянки з друзями, читання.

 

 

Історія кампанії:

Діагноз: гострий лейкоз встановлений у грудні 2014 року.   На початку січня 2015 року Марина переїхала до Словенії,  де продовжувла лікування у Любляні. 10 березня відбулась операція з пересадки кісткового мозку.  5 квітня організм Марини не впорався, її не стало.

 

Станом на 1 квітня - чудові новини!  Марина пише: "можу сказати, що реабілітація проходить непогано, сьогодні вже сама ходила, правда мучить температура, але то таке... найголовніше те, що лікар задоволений моєю кров’ю, клітини приживаються, почуваюсь загалом непогано, якщо все буде добре, то через 1-2 тиждень, можливо більше, буду вже дома!" Оргкомітет КМАБІЗКОН 2.0 після покриття всіх витрат на організацію події, перерахував залишок коштів, 2733 грн., на лікування Марини. Дякуємо команді.

 

Величезна подяка всім небайдужим, хто допоміг і допомагає! 

10 березня провели операцію з пересадки кісткового мозку. Все пройшло добре, негативної реакції не було. Але останні два тижні були дуже важкими - перевели в інтенсивну терапію, була в комі 2 дні, потім стан почав  покращуватися, зараз знову перевели в гематологію. Пише: «зараз важка реабілітація, але бачу світло в кінці тунеля :), кров слава Богу покращується, так що надіємось, що все буде добре)всім привіт) скучаю, удачі».  

 

Надзвичайно гарна новина - знайшли донора кісткового мозку, який підходить найкраще. З Німеччини прислали якісь особливі ліки, що уможливлює проведення операції за сучасною методикою.  

 

З 23 лютого Марина проходить новий курс хіміотерапії.

Закінчився другий курс хіміотерапії -  на жаль, результати гірші за очікувані. Потрібна пересадка кісткового мозку, триває пошук донорів.

 

13 лютого в НаУКМА відбудеться 5-й Могилянський аукціон побачень та КМАркет до дня  св.Валентина, кошти від яких будуть передані на лікування Марини.

 

Дякуємо всім, хто  здавав кров, і всім, хто переказав кошти. Станом на 26 грудня нам вдалось зібрати 53 тис. грн та 200 євро на перший місяць лікування. Особлива подяка  Фонду критичних ситуацій ім. Дмитра Малюченка в НаУКМА,  який виділив 25 тис. грн. 

 

З  3-го грудня 2014 року  знаходиться на лікуванні в гематологічному відділенні  Київської міської клінічної  лікарні № 9. Розглядається питання про подальше лікування за кордоном.

 

Лікування дуже тривале, потребує  значних коштів.  Батьки Марини проживають в Закарпатській області (Воловецький район) і, на жаль, не можуть забезпечити повного фінансування процесу лікування.

 

 

Додаткова інформація та спілкування про допомогу

Бут Анастасія, однокурсниця -   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ,  (095) 0050222

Юречко Ірина Іванівна, методист деканату ФГН -   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , (044) 4251420, 067-8343901, (093) 2201507

Опеартивні новини - на  сторінці у fb Лікування Заяць Марини.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна