400years_small

corona

collazh

До 400-ліття Києво-Могилянської академії

 

2015 року Національний університет «Києво-Могилянська академія», найстаріший університет України, відзначила свій 400-літній ювілей.

 

4 квітня 2014 року до 400-літят КМА було започатковано благодійну кампанію «Свобода. Лідерство. Інновації. Творимо майбутнє разом!».

 

Сучасний університет – це не лише освітнє та наукове середовище, а ще й величезна лабораторна база, сучасна бібліотека, потужні комунікаційні системи. Ми не чекаємо, що нам все це забезпечить держава. Ми знаємо, що побудова Школи і Храму завжди були справою соборною, спільною. Тому головним завданням кампанії вважаємо об’єднання спільноти однодумців – випускників, викладачів, студентів, людей з бізнесової, наукової, мистецької сфер. Ми переконані, що разом зможемо досягнути цілей, які кожному з нас окремо видаються нездійсненними.

 

Стратегічний план розвитку передбачає розбудову НаУКМА як конкурентоспроможного у світовому контексті, незалежного університету. Пріоритетними проектами, які дозволять нам наблизитися до цієї мети є наступні: "Мережі ХХІ століття. Модернізація інформаційної мережі НаУКМА", "Києво-Могилянські академічні рецензовані журнали", "Розвиток Докторської школи НаУКМА".

 

Звернення президента

melesh president4Шановні співвітчизники, добродії, колеги!

 

2015 року Києво-Могилянська академія урочисто відзначила свій 400-річний ювілей. В історії розвитку України другої половини 17-18 століть важко знайти визначальні події чи явища, до яких не мала б стосунку Академія. В історії незалежної України так само важко знайти освітні інновації, до яких не були б причетні могилянці.

Ми пишаємося тим, що багато людей в нашій країні та поза її межами саме з Могилянкою пов’язують поняття демократизму, відсутності корупції, особистої чесності та відповідальності, професіоналізму, реформаторства. Це результат величезної самовідданої праці сотень людей, котрі складають спільноту Могилянки – викладачів, студентів, співробітників, випускників, друзів.

Гаслом благодійної кампанії, як і всього ювілейного року, Могилянка невипадково обрала саме такий - «Свобода. Лідерство. Інновації. Творимо майбутнє разом!».

Ми вважаємо свободу абсолютно необхідною умовою розвитку – людини, країни, суспільства. Ми культивуємо лідерство і розуміємо його перш за все як відповідальність за прийняті рішення та успішність їх втілення у життя. Ми переконані, що саме інновації в усіх сферах політичного, економічного, суспільного життя забезпечать конкурентоспроможність України і українців у сучасному світі.

Історія Могилянки давала безліч прикладів того, як справа, котра здавалася неможливою чи нездійсненною окремій людині, втілювалася в життя і ставала успішною, коли за неї ми бралися разом, всією спільнотою. Разом ми творимо і розвиваємо наш університет, який, своєю чергою, творить і розвиває Україну.

Це нелегка і дуже відповідальна праця, яку ми не зможемо звершити, не об’єднавшись. Традиції меценатства, закладені великими могилянцями Петром Могилою, Іваном Мазепою, Галшкою Гулевичівною, продовжили у наш час Омелян та Тетяна Антоновичі та інші благодійники, чиї імена навічно будуть вписані в історію Києво-Могилянської академії.

Здавалося б, у час війни не час думати про таку дорогу та довгострокову інвестицію, як освіта. Проте ми впевнені (й історія це підтверджує), що саме освіта є найнадійнішою підвалиною розвитку країни, гарантією її процвітання та безпеки.

Місія Могилянки – творення змін. Ми виховуємо покоління гідних, конструктивних, високопрофесійних і патріотичних українців, які змінять нашу державу на краще.

Тож, підтримуючи сьогодні Академію, Ви підтримуєте розвиток вищої освіти та майбутнє України.

Заради цього варто попрацювати, у це варто інвестувати.

Творимо майбутнє разом!

 

Андрій Мелешевич, президент НаУКМА

 

 

Партнери благодійної кампанії до 400-ліття Києво-Могилянської академії:

 HeritageCUPP s _Logo_Z-st_s_ukrfarmak_logo uaMD arterium_logo_ua_vert 

logo-ukr 1 EmCell_logo-1Arzinger_CMYK_2color3G_logo_200154invest_uk_vertKZESO  LOGO-eng copy

BrainComputerslogo    KMAshopLogo УкроргсинтезЛого  Morshinska_logo

 

Fokus ua_pershyi_blueonwhite 1+1 ACC-Logo---WHITE 5tv_logo LIFE_PRAVDA_COM_UA_LOGO EBA   Logo

 

 

 

 

 

Благодійний вечір 2016 року

 

 

 

 

Партнери і благодійники 2016:

 

Родина Вікторії Гуменюк та Сергія Сегеди                                 Мирон Позняк (США)
Тарас Лукачук                                                                           Dr. Maria Fisher-Slysh (США)

 

Події 2015 року

 

 

 

Fokus ua_pershyi_blueonwhite 1+1 ACC-Logo---WHITE 5tv_logo LIFE_PRAVDA_COM_UA_LOGO EBA   Logo

Події 2014 року

 

Перший благодійний вечір

"Свобода. Лідерство. Інновації. Творимо майбутнє разом!"

4 квітня 2014 року

 

vakarchuk_foto

Благодійний творчий вечір

Святослава Вакарчука у Києво-Могилянській академії

5 жовтня 2014 р.

Проекти

 

Мережі ХХІ століття. Комплексна модернізація інформаційної мережі НаУКМА

Створення інтегрованого інформаційного середовища НаУКМА за сучасними вимогами. Модернізація мережного обладнання та Wi-Fi на всьому кампусі НаУКМА

  • Завдання 2016 - Модернізація мережного обладнання та Wi-Fi для культурно-мистецького центру та 6 корпусу. Бюджет близько 1 млн. грн.
  • Заплановано в 2016 році з коштів залучених в 2015 році- Модернізація мережного обладнання та Wi-Fi для 4 корпусу.
  • Результат 2015 з коштів заллучених в 2014 році - Забезпечення безперебійного живлення мережі та перебудова оптоволоконного ядра мережі. 

 

Докторська школа НаУКМА ім. родини Юхименків

  • Грант на ведення наукових проектів (річний фонд - 128 тис. грн для 4 грантів)
  • Грантовий фонд на міжнародні публікації молодим дослідникам (річний фонд - 138 тис. грн.)
  • Грантовий фонд для участі в міжнародних наукових заходах (річний фонд - 28 тис грн.)
  • Грант для участі в програмі PostDoc (річний фонд - 154 тис грн.)

 

Києво-Могилянські академічні рецензовані журнали

                   Дякуємо родині Вікторії Гуменюк і Сергія Сегеди та Євгену Уткіну за підтримку №3 2016 року! Вже після виходу другого номеру видання було індексовано в Web of Science: Emerging Sources Citation Index

                   Дякуємо ЮФ "Бейкер і Макензі" за підтримку №2 2016 року!

 

Підтримка факультету природничих наук

 




 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна