Новий партнер Могилянки підтримав проект «Археологічна експедиція НаУКМА»

 

 

Археологи НаУКМА влітку 2018 року працюватимуть задля збереження  знаної пам’ятки кам’яної доби Огрінь 8, що на околиці міста Дніпро в гирлі річки Самара. Ця надзвичайно науково цінна пам’ятка є ключовою в розумінні доісторичного минулого Надпоріжжя. Поселення багатошарове і містить татарський могильник ХV ст., потужний давньоруський шар, могильник ІV тис. до н.е. найдавніших індоєвропейців, шар доби неоліту і, нарешті, унікальні величезні землянки мисливців і рибалок доби мезоліту VІІ тис. до н.е.

Arh2017

 

Експедицію очолюватиме професор, д.і.н. Залізняк Леонід Львович. Наші археологи вирушають на місце проведення розкопок вже у понеділок 2 липня.

 

Підтримати цей проект першою зголосилася компанія RIA.com, яка надала часткове фінансування для доставки групи наших археологів та їх спорядження  на місце  проведення розкопок. Спільнота НаУКМА глибоко вдячна компанії RIA.com за допомогу у реалізації цього важливого проекту. Більше про нового партнера НаУКМА можна дізнатися з його ресурсів AUTO.RIA – Перевірені авто та DOM.RIA – Перевірені квартири

Ми щиро вдячні нашим новим партнерам  компанії RIA.com за надану допомогу у реалізації проекту «Археологічна експедиція НаУКМА. Дослідження унікальної пам’ятки кам’яної доби Огрінь 8». 

 

Цей проект відкриває нові можливості для активізації наукової діяльності кафедри археології. Впевнені, що незабаром науковий доробок наших археологів суттєво поповниться новими науковими статтями та захищеними дисертаціями, а добуті артефакти розширять існуючі експозиції музеїв України.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна