У НаУКМА відкрито Центр англомовного письма

29 жовтня Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайетт урочисто відкрив у Києво-Могилянській академії Центр англомовного письма (English Writing Center at Kyiv-Mohyla Academy).

 

Центр створено кафедрою англійської мови за підтримки Посольства США в Україні та Докторської школи НаУКМА на основі вивчення досвіду діяльності аналогічних центрів у провідних університетах світу.

Центр англомовного письма – не лише перше утворення подібного зразка в Україні, основна мета якого полягає у розвитку саме писемних стратегій і комунікативних навичок студентів, викладачів і зацікавлених фахівців шляхом забезпечення практичних консультацій, семінарів і тренінгів у сприятливому інноваційному середовищі.

Унікальність Центру ще й у тому, що основні його послуги для студентів забезпечуватимуть самі студенти (тьютори) – волонтери з-поміж спудейської громади НаУКМА різних рівнів навчання.

Координація Центру буде здійснюватися кафедрою англійської мови у тісній співпраці з американським фахівцем пані Ів Сміт (Eve Smyth), яка перебуває в Україні за підтримки Посольства США.

Відвідувачі Центру англомовного письма зможуть отримати практичні консультації від спеціально підготовлених тьюторів щодо змісту, структури, стилістичних особливостей письмових робіт різних жанрів, які є затребуваними в академічному середовищі на різних рівнях навчання – від бакалаврських до PhD програм.

 

Для отримання консультації у Центрі англомовного письма студентам, магістрам або докторантам Києво-Могилянської академії необхідно попередньо залишити заявку у кімнаті 3-412б або 3-410.

Найближчим часом стане доступною он-лайн реєстрація на веб-сторінці Центру.

Практичні консультації для студентів НаУКМА у Центрі англомовного письма надаються на безоплатній основі.

Окрім індивідуальних консультацій плануються також регулярні групові семінари для могилянської громади на актуальні теми, пов‘язані з підготовкою учбових, наукових і ділових письмових текстів англійською мовою. Так, проводитимуться семінари з питань попередження плагіату (особливого ненавмисного), правильного оформлення письмових робіт, системи наукових посилань, структурно-стильової специфіки різних жанрів англомовного письма. За потреби відбуватимуться тренінги для зацікавлених співробітників НаУКМА з актуальних аспектів англомовного письма у науковій сфері та культури писемних досліджень серед студентів.

 

Стратегічним завданням Центру англомовного письма Києво-Могилянської академії є сприяння глибшій інтеграції НаУКМА як науково-освітньої інституції у міжнародний англомовний академічний простір, розвиток регіонального центру досліджень та розповсюдження ефективних методик поглиблення культури англомовного письма та комунікації в академічному середовищі.

Ласкаво просимо студентів відвідати Центр англомовного письма у Києво-Могилянській академії! Запрошуємо до співпраці викладачів!

 

Адреса Центру англомовного письма Києво-Могилянської академії:

Кафедра англійської мови

3-й корпус, 4-й поверх, кімната 412б.

Національний університет «Києво-Могилянська академія»,

вул. Сковороди, 2, 04655,Київ

Тел.: (099) 511-81-16

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Фото події надані посольством США в Україні


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна