У НаУКМА пройде круглий стіл "Євроінтеграційні перспективи України: сподівання та виклики"

07 листопада, 17:00, Актова зала 1 корпусу (аудиторія 217)

За ініціативи Національного університету «Києво-Могилянська академія» та ТУСК «Обнова» .

Участь в заході візьмуть:

посол, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський,

Предстоятель УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук),

Апостольський Нунцій в Україні, Його Високопреосвященство Архиєпископ Томас Е. Ґалліксон.

Запрошуються всі охочі, вхід вільний!

 

У березні 2007 року почалися перемовини щодо нової Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Вони завершились у грудні 2011. Нова Угода передбачає політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС.

10 грудня 2012 року Рада Європейського Союзу підтвердила намір ЄС підписати Угоду про асоціацію, як тільки українська влада продемонструє рішучі дії та реальний прогрес у трьох важливих сферах: правові реформи, питання пов'язані з виборами, а також політично вмотивоване правосуддя.

Напередодні саміту «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада 2013 року у Вільнюсі, чимало громадян нашої держави намагаються з'ясувати, чого саме очікувати від підписання Угоди про асоціацію та від подальших кроків на шляху до економічного та політичного зближення України з ЄС. На що сподіватися? Які можливі ризики виникнуть для українського суспільства? Особливо актуальними ці питання залишаються для молодого покоління українців.

Отож, пропонуємо можливість їх обговорення з університетською молоддю та спільну дискусію на тематику наслідків євроінтеграційних процесів для українського суспільства.

 

Ян Тадеуш Томбінський (пол. Jan Tadeusz Tombiński) — польський дипломат, голова представництва Європейського Союзу в Україні з 2012 року.

Верхо́вний архиєпи́скоп Святосла́в Шевчу́к — єпископ Української греко-католицької церкви; з 27 березня 2011 року — Верховний архиєпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви.

Його Високопреосвященство То́мас Е́двард Ґа́лліксон (англ. Thomas Edward Gullickson) — римо-католицький архієпископ, ватиканський дипломат, Апостольський Нунційв Україні з 21 травня 2011 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна