Презентація книги про Сергія Кушніренка

 

20 лютого в Національному музеї літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11) відбудеться презентація книги «Загублений талант. Сергій Кушніренко: біографічний нарис, твори, документи» (Дрогобич: Коло, 2013).

Книга упорядника Надії Миронець - про трагічну долю поета-«вісниківця» Сергія Кушніренка (1913 – 1984), творчість якого високо цінували Дмитро Донцов, Олена Теліга, Євген Маланюк, а нині в Україні вона невідома.

У книзі вперше подані усі виявлені поетичні та прозові твори, уривки із щоденника, листи, фотографії талановитого українського поета, який у 1936-39 рр. навчався у Варшавському університеті, був членом Української студентської громади, друкував вірші у редагованому Д. Донцовим «Вістнику» та інших українських виданнях.

У 1938 р. у Львові вийшла його поетична збірка «Пружінь», на яку позитивною рецензією відгукнувся Є. Маланюк. А в 1946 р. його сім’я була примусово переселена із Холмщини на територію радянської України, і він змушений був приховувати своє минуле, його поетичний талант залишився не реалізованим.

Він працював на простих роботах, не спілкувався ні з ким, хто знав його минуле, і всі вважали, що він загинув у роки Другої світової війни.

 

До участі запрошені Микола Жулинський, Михайло Слабошпицький, Володимир Панченко, Євген Пшеничний, Георгій Папакін, Валентина Піскун та інші.

Початок о 17 год.


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна