Звернення президента НаУКМА Сергія Квіта стосовно вимог студентів, які захопили МОН

Президент НаУКМА Сергій Квіт через Facebook звернувся до політиків та представників академічної громади Мені стали відомі вимоги студентів, які захопили Міністерство освіти і науки України.

 

Оскільки МОН має ключове значення для інноваційного розвитку держави, а також виняткове ідеологічне значення для формування гуманітарної політики, закликаю всіх політиків та представників академічної спільноти підтримати студентські вимоги та нарешті припинити руйнування й деградацію української освіти, що відбувається з 2010 року.

 

Ось ці вимоги:

1. На найближчому засіданні Верховної Ради прийняти рішення про негайне відсторонення від виконання обов’язків міністра Д. Табачника та його заступника Є. Суліми.

2. Узгодити кандидатуру нового Міністра та його заступника, які відповідатимуть за вищу освіту, зі студентською спільнотою.

3. Прийняти до кінця поточної сесії Верховної Ради за основу закону «Про вищу освіту» в редакції законопроекту №1187-2 («групи Згуровського») та не пізніше наступної сесії ВРУ – в цілому.

4. Тимчасово зупинити навчальний процес у ВНЗ або перевести його в дистанційну форму в цілях безпеки студентів до моменту стабілізації ситуації в країні.

5. Забезпечити ефективне розслідування актів насильства та всіх інших випадків незаконних репресій в Україні за період з 30 листопада 2013.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна