Пішов з життя відомий учений та друг Могилянки Роман Гром’як

Початок травня 2014 року позначився для українських літературознавців сумною звісткою — 3 травня 2014 р. на 78-му році життя пішов у вічність відомий в Україні та за кордоном учений, проникливий теоретик літератури і літературний критик, дбайливий і мудрий педагог, громадський діяч та істинний патріот України, винятково толерантна людина - професор Роман Теодорович Гром’як.

 

Він був дійсним членом Академії наук вищої школи України, дійсним членом НТШ, професором Українського вільного університету у Мюнхені (Німеччина), Ягеллонського університету (Польща), членом Національної спілки письменників України, засновником і багаторічний завідувачем кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, головним редактором наукового альманаху «Studia methodologica».

Колектив кафедри літературознавства НаУКМА також мав щасливу нагоду тісно спілкуватися з Романом Теодоровичем Гром’яком у стінах нашого університету, коли він протягом 2000-2005 рр. викладав для студентів маґістерської програми «Філологія. Теорія, історія літератури та компаративістика» нормативний курс «Головні теоретичні концепції та школи західного літературознавства ХХ ст.».

Він щиро відгукувався на запитання, надавав консультації співробітникам, аспірантам, студентам кафедри. Як завідувач кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Тернопільського національного педагогічного університету Роман Теодорович Гром’як завжди був нашим другом і партнером.

 

Співробітники кафедри літературознавства, які є його колегами та учнями, глибоко сумують, прощаючись із Романом Теодоровичем Гром’яком, і висловлюють співчуття його рідним і близьким, які мають бути втішеними тим, що ця прекрасна людина жила поряд із ними.

 

Вічна пам`ять!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна