Благодійний концерт «Ні новим Крутам!»

14 травня, Національний будинок органної та камерної музики України, 19.30

За підтримки Пропам'ятного Фонду Олександра Дмитріва

Українській армії присвячується

 

У програмі:

Юрій Алжнєв, слова Т. Г. Шевченка "ТА НЕ ОДНАКОВО МЕНІ....”

Юрій Алжнєв "КРАЮ МІЙ...” Парафраз для скрипки в супроводі оркестру

Юрій Алжнєв, слова Ліни Костенко "МИ Є ТОМУ, ЩО НАС НЕ МОЖЕ БУТИ...” Музична різдвяна дія

 

Виконавці:

Народна хорова капела „Почайна” Національного університету „Києво-Могилянська академія”

Художній керівник і диригент – заслужений артист України ОЛЕКСАНДР ЖИГУН

Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних сил України

Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України ДМИТРО АНТОНЮК

Солісти:

Андрій Кошман (баритон), Євген Заморський (баритон), Маріанна Скрипа (скрипка)

Диригує лауреат міжнародних конкурсів ОЛЕНА ОРЛОВА

 

Юрій АЛЖНЄВ – сучасний український композитор, заслужений діяч мистецтв України, лауреат муніципальної премії імені Іллі Слатіна, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка (Митрополіт Іларіон), лауреат державної премії імені М.В.Лисенка, доцент Харківської державної академії культури, художній керівник міського театру народної музики України «ОБЕРЕГИ», член журі міжнародного конкурсу диригентів «Вахтанг Жорданія – нове тисячоліття».Основні творчі здобутки має в жанрах симфонічної, камерної, хорової, пісенної та народно-інструментальної музики.

«Різдвяна музична дія» під другою назвою: «Ми є тому, що нас не може бути…» за поезією Л.В.Костенко і стародавніми українськими народними піснями та награваннями зимового кола: «Зачин», І частина «Ой ходили…», ІІ частина «Пустіть до хати колядувати…”, ІІІ частина «Коляда, заходь до хати…», ІVчастина «Ішли музики…», V частина «Гей, здоров же був…», VI частина «Щедрий вечір…», VII частина «Ми не самі йдем…», VIII частина «Маланки ходили…», ІХ частина «На День Добрий…», «Вінець» («І многая Літа крикнем!!!») для солістів, читців, мішаного хору, цимбалів, бандур, багатотембрового баяна та симфонічного оркестру.

Вперше у Києві «Музичну різдвяну дію» ви почуєте у виконанні студентської хорової капели «Почайна» та Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України. У творі поєднані елементи народного співу з естетичними фарбами барокового та класичного хорового письма.

Злиття традиційного народно-інструментального награвання з симфонічним методом розвитку досягається використанням характерних інструментів: цимбали, бандура, багатотембровий баян. Ці яскраві, в минулому «народні» інструменти все частіше входять до класичного складу симфонічного оркестру.

«Та не однаково мені...» на поезії Т.Г.Шевченка (рідницьке суголосся – авторська назва новітнього жанру). Для соліста (баритон), мішаного хору та симфонічного оркестру.

 

Адреса: вул. Велика Васильківська/Червоноармійська, 77.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна