Відкриття художньої виставки "Міжнародні пленери іконопису"

10 червня, о 17:00, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян

 

Виставка ікон, що постали в часі мистецьких пленерів в Новиці (Польща) та Замлинні (Україна) представляє лише частину всього доробку художників, які на порозі ХХІ століття працюють в сакральній тематиці, походять з різних осередків та іконописних шкіл.

Вибираючи твори для цієї експозиції, організатори намагались вказати на різноманітність інтерпретацій митців. Тому поруч із «традиційними» працями є авторські твори, що промовляють до глядача за посередництвом сучасної мистецької мови. Загалом у восьми пленерах (п’ять в Новиці та три у Замлинні) від 2008 року взяли участь більше ста тридцяти художників з Польщі, України, Білорусі та Словаччини. Понад двісті п’ятдесять творів було виставлено на п’ятдесяти виставках, що викликали у суспільстві значне зацікавлення сучасним сакральним мистецтвом.

Більше про проект - за посиланням.

 

Куратор виставки Дмитро Гордіца: +380983434176 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виставка триватиме до 10 липня 2014 року

Адреса: вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської академії, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян

Тел. 425-2154, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Галерея працює: вівторок – субота з 11:00 до 19:00.

Вхід вільний

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна