Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

Центр розвитку інновацій НаУКМА оголошує конкурс з розвитку електронної демократії

Центр розвитку інновацій Національного університету “Києво-Могилянська академія” (ЦРІ НаУКМА) у співаці з партнерами - громадськими організаціями «Реанімаційний пакет реформ», «Центр UA», «Асоціація випускників НаУКМА») оголошує конкурс для  ІТкоманд з розвитку улектронної демократії (еДем) в Україні.  
 

Конкурс має на меті залучення ІТ спеціалістів до розвитку технологічної платформи еДем. Ця платформа буде представлена системою сервісів, що забезпечить здійснення громадського впливу на формування і реалізацію державної політики, вирішення питань місцевого значення, посилення прозорості та підзвітності органів влади та тих, кого ми обираємо.
 

Соціологічні дослідження демонструють, що існує потужний запит на реформи. Громадскість бажає, щоб влада враховувала думку народу та експертного середовища при прийнятті всіх стратегічних рішень. Зі свого боку, влада теж хоче спиратись на підтримку народу. Платформа еДем забезпечить реалізацію цих потреб.
 

Унікальні можливості - це часто інноваційне поєднання того, що вже існує. У прототипі платформи, яка вже розробляється для еДем - enarod.org, громадяни України можуть використовувати електронний цифровий підпис (ЕЦП) для самоідентифікації та підписання юридично значимих документів, наприклад е-угод (з мером, депутатами, топ-чиновниками, тощо), е-петицій/звернень, а також для проведення достовірних е-опитувань/голосувань, е-обговорень, контролю за органами влади, витрачанням публічних коштів та інше.
 

Саме зараз є рідкісний шанс не тільки розробити механізми еДем, але й забезпечити їх правову інтеграцію. Зокрема, «Реанімаційний пакет реформ» має і активно розвиває позитивний досвід лобіювання подібних законодавчих та урядових ініціатив.

 

До участі у конкурсі запрошуємо комерційні та громадські IT організації, ініціативні групи та об’єднання технічних спеціалістів України, які мають необхідну кваліфікацію, ресурси та зацікавленість розробляти й підтримувати один чи більше сервісів еДем.
 

Детальніша інформація про конкурс та умови участі можна дізнатись за посиланням.

Термін подачі пропозицій – 24 серпня 2014 року, 12:00.
 

Запитання щодо проекту можна направляти до Центру розвитку інновацій на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до  22  серпня 2014 р.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна