05 жовтня у Могилянці пройшов творчий вечір Святослава Вакарчука

 

У Києво-Могилянській академії пройшов творчий вечір лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука. Його метою був збір коштів на два благодійні проекти: закупівлю ліків для потреб АТО та устаткування у НаУКМА аудиторій для дистанційного навчання.

 

Цього вечора Святослав побудував своє спілкування з аудиторією, як розповідь-монолог про своє життя музиканта, з вкрапленнями пісень, музики, що вплинули на його становлення. Прозвучали і народна лемківська пісня «Під облачком», і «Blackbird» улюбленого гурту музиканта The Beatles, джазова «Moon River» з фільму «Сніданок у Тіфані», блюз, пісні «Океану Ельзи» в акустичному аранжувані.

 

Перед початком зустрічі понад 700 гостей вітали аплодисментами присутніх у залі п’ятьох добровольців, які воювали в зоні АТО. Троє з них – могилянці.

 

Загальна сума залучених на проекти коштів складає 426 000 гривень. Чверть зібраних коштів - 107 000 гривень - буде передано благодійному Проекту «Захист патріотів», котрий діє під егідою Світового Конгресу українців (сторінка у соцмережі - за посиланням). Володимир Моренець, в.о.президента НаУКМА, вручив відповідний Сертифікат Людмилі Романець, представниці Проекту. На цю суму буде придбано понад 80 аптечок, укомплектованих за стандартами НАТО. Волонтери та експерти із «Захисту патріотів» привозять аптечки на передову, і, що більш важливо, навчають бійців ними користуватися та надавати першу допомогу побратимам при пораненнях.

 

Частина коштів, 319 000 гривень зібраних під час вечора, буде спрямована на устаткування у Могилянці аудиторій для дистанційного навчання, що дасть змогу студентам зі всієї України, особливо з Донбасу та Криму, мати доступ до лекцій та семінарів, а також проведення веб-конференцій у Могилянці. Це складова великого інституційного проекту «Мережі ХХІ століття», який здійснюється в межах благодійної кампанії «Свобода. Лідерство. Інновації. Будуємо майбутнє разом!», приуроченої до 400-ліття КМА.

 

Збір коштів на обидва проекти триватиме ще два тижні - до 20 жовтня.

С. Вакарчук під час творчого вечора презентував сім дисків альбому «Земля» зі своїм автографом для тих, хто зробить найбільші грошові внески в цей період.

У всіх охочих підтримати ініціативу Святослава Вакарачука і Києво-Могилянської академії є можливість долучитися!

 

За допомогу в реалізації цього благодійного проекту, за активну громадську позицію Володимир Моренець, в.о.президента Могилянки, вручив Святославу Вакарчуку Диплом Києво-Могилянського братства. "Ми разом зробили добру справу, яка залишить свій слід. Дякую Могилянці за чудову ідею!", - сказав музикант.

 

Уся спільнота Могилянки висловлює Святославу Вакарчуку свою глибоку вдячність і повагу.

Дякуємо також за допомогу в організації творчого вечора адміністрації Національного академічного театру російської драми ім. Л.Українки та ТОВ «Ватмір».

 

Повну відео-версію вечора можна переглянути за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна