Проект TEMPUS Innolab – перші результати

19 листопада відбулася презентація студентських ідей в рамках проекту TEMPUS Innolab, який реалізується в НаУКМА.

Завдання проекту: налагодити співпрацю «бізнес-університет-студенти» шляхом розробки інноваційних ідей,спрямованих на вирішення проблем бізнесу. У рамках проекту проводиться експеримент, розрахований на стимулювання креативного мислення студентів. Ідея полягає в тому, що студенти отримують завдання запропонувати інноваційні ідеї, спрямовані на вирішення проблем реального бізнесу.

Представники бізнесу формулюють ці проблеми і стають кураторами команд. Вони також є членами комісій, оскільки оцінка проектів відбувається на конкурсних засадах.

Студентам МП "Економічна теорія" (1 і 2 курси), а також МП "Маркетинг" (1 курс) були запропоновані три проблеми:

1) розробка стратегії просування на ринку освітніх послуг навчально-наукової програми "Економічна теорія";

2) розробка стратегії розвитку суднобудівного підрозділу групи компаній "Смарт-холдінг";

3) розробка сучасних екскурсій Києвом, з огляду на такі ключові критерії - молодь, іноземні туристи, зимовий період.

 

19 листопада відбулось представлення замовникам ідей третього напряму. Як зазначили замовники - співвласники компанії "Захоплюючий Київ" Арсеній Фінберг (економічна теорія, 2003) та Максим Яковер (kmbs, MBA, 2012): «Студенти висунули 18 ідей. Деякі з цих ідей абсолютно реальні до подальшого розвитку і реалізації. Співпраця з Академією в цьому проекті - це цікавий досвід, погляд на бізнес збоку, очима цільової аудиторії. Це був своєрідний тест для нас, - чи правильні наші спостереження, визначення трендів і розуміння потреб цільової аудиторії. В принципі наші очікування підтвердились. Ми готові продовжувати співпрацю у цьому проекті».

 

Усього взяли участь 9 студентських команд (30 осіб).

Розробникам трьох ідей, які посіли призові місця, були вручені запрошення на екскурсії «Захолюючого Києва» за вибором. І що особливо цінно - замовники запропонували співпрацю в доопрацюванні проектів і участь у їх втіленні.

За умови успішної реалізації – на студентів-розробників чекатиме фінансова винагорода.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна