Презентація колективної монографії «Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин геноциду згідно з міжнародним правом»

28 листопада, о 14:00, Конгрегаційна зала Староакадемічного корпусу

 

Кафедра міжнародного права, Центр міжнародного захисту прав людини Національного університету «Києво-Могилянська академія», Служба безпеки України і Видавничий дім «Києво-Могилянська академія» проводять презентацію колективної монографії «Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин геноциду згідно з міжнародним правом» (за наук. ред. В.Василенка, М.Антонович).

 

У монографії розглядаються складні правові аспекти Голодомору 1932-1933 років в Україні, а саме: методологія його правової оцінки, історико-порівняльний аспект Голодомору, питання правової кваліфікації Голодомору як геноциду, визначення суб’єктів злочину та потерпілих від нього, а також відповідальності за Голодомор 1932-1933 рр.

Окремий розділ присвячений питанням тактики розслідування Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Монографія розрахована на широке коло читачів – науковців, викладачів університетів та вчителів шкіл, аспірантів, студентів і всіх, хто цікавиться питаннями історичної пам’яті та подоланням спадщини радянського минулого.

 

Учасники:

Володимир Василенко - Національний університет «Києво-Могилянська академія», Надзвичайний і Повноважний Посол України

Микола Герасименко - Служба Безпеки України

Мирослава Антонович - Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Олена Судакова - Видавничий дім «Києво-Могилянська академія».

 

Модеруватиме розмову Мирослава Антонович.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна