Інавгурація нового польсько-українського проекту «Майстерня європейської політики ім. Богдана Осадчука»

12 грудня, о 16.00, вул. Волоська 8/5, 6 корпус

 

Інавгураційну лекцію на тему «Чи врятує доктрина Єжи Ґедройця сучасну Східну Європу» прочитає др. Павел Коваль.

 

Др. Павел Коваль – знаний польський політик та історик, цьогорічний лауреат премії ім. Єжи Ґедройця.

Депутат Сейму V і VI скликань (2005-2009 рр.), державний секретар МЗС в уряді Ярослава Качинського.

Депутат Європарламенту в 2009-2014 роках.

Очолював делегацію Європарламенту до Комісії парламентської співпраці ЄС-Україна.

Сфера наукових зацікавлень: польська східна політика, міжнародні відносини та історія 20 століття загалом.

 

«Майстерня європейської політики ім. Богдана Осадчука» – це проект, започаткований двомісячником "Нова Східна Європа", Центром польських та європейських студій Києво-Могилянської Академії та Польським Інститутом у Києві.

 

Передумови започаткування проекту - Україні невідкладно потрібна проєвропейська модернізація та послідовне просування на шляху євроінтеграції відповідно до ратифікованої Угоди про Асоціацію та ЗВТ з ЄС. З цією метою держава має провести ключові реформи, які мають здійснюватися відповідно до норм та стандартів ЄС. Така ситуація вимагає нових суспільних та політичних лідерів, які змогли б посилювати демократичні проєвропейські суспільні настрої та впливати на те, щоб державна політика реалізувала ці очікування суспільства. Метою проекту є допомога новим лідерам, які проявилися на хвилі Революції Гідності та боротьби з російською агресією, збудувати проєвропейську мережу перспективних молодих діячів та активістів, які впливатимуть на політику на місцевому, регіональному та державну рівнях для сприяння європейській модернізації України та євроінтеграції, а також залучать до цього процесу по змозі найширші кола європейської спільноти.

 

Заходи, які здійснюватимуться в рамках проекту дозволять:

· створити постійно діючу платформу для молодих лідерів, активістів та симпатиків європейської інтеграції з числа випускників проекту та інших осіб, які будуть залучатися до відповідних заходів на місцях;

· провести різноманітні заходи на місцях і в регіонах (малі проекти, семінари, круглі столи, конференції), що пропагуватимуть європейські підходи до вирішення існуючих проблем, а також нададуть реальну організаційну допомогу в їх проведенні на місцях.

Учасники проекту отримають:

а) ґрунтовні знання про нинішню ситуацію у відносинах Україна - ЄС;

б) знання про найкращі практики держав-членів ЄС щодо здійснення ними різних видів реформ;

в) базові рекомендації для заходів на місцях, які учасники будуть організовувати поміж етапами проекту.

 

Заходи в рамках реалізації програми відбуватимуться не тільки в Києві, але також у вибраних регіональних центрах України (Львів, Одеса, Харків тощо) та слугуватимуть продовженню обговорення вищезазначених тем з акцентуванням на місцевих особливостях, а також презентації результатів заходів проведених на місцях.

Учасники програми візьмуть участь у навчальному візиті за кордон - з метою ознайомлення з діяльністю інституцій ЄС, центральних та місцевих органів влади і соціальної інфраструктури (офіс мера, поліцейська дільниця, госпіталь тощо) держав-членів ЄС.

Учасники на практиці ознайомляться з тим, як влаштоване соціальне життя в Європі, які стандарти впроваджено. Таким чином вони отримають власний досвід, який може бути використано при впровадженні реформ в Україні.

Організатори -

Центр польських і європейських студій, тел. (044) 425 13 51, ел.пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна