Конференція про права кримськотатарського народу

22 грудня, о 10:00, бібліотека НаУКМА

 

У Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться конференція на тему «Український шлях у забезпеченні прав кримськотатарського народу як корінного народу України».

 

Ціль конференції – актуалізувати кримськотатарське питання для законотворчої діяльності Верховної Ради України VIII скликання та для втілення в життя існуючої нормативної бази органами виконавчої влади.

Учасниками конференції стануть громадські та політичні діячі України та Криму, наукові дослідники з області історії та права, державні службовці, представники законодавчої та виконавчої гілок влади.

На основі конференції будуть підготовлені пропозиції для подальших дій влади і суспільства. Також плануються до оголошення громадські проекти стосовно кримськотатарської тематики.

Конференція буде поділена на три блоки з панелями відповідних спікерів. Перший блок буде присвячений історії боротьби за права кримськотатарського народу в незалежній Україні. У другій частині буде обговорений аспект міжнародного та національного права. А темою третього блоку стане виконання законів та державних програм, які стосуються кримських татар і кримськотатарського народу, в цілому.

 

Варто згадати, що 20 березня 2014 року була ухвалена Постанова ВРУ «Про Заяву Верховної Ради України щодо гарантії прав кримськотатарського народу у складі Української Держави», яка стала справжнім проривом і була високо оцінена як самими кримськими татарами, так і експертним середовищем.

Але, на жаль, на кінець 2014 року можна констатувати, що не багато з заявленого було зроблено.

 

Отже, оголошена конференція має стати конструктивною базою у пошуку українського шляху реального забезпечення прав кримськотатарського народу як корінного народу України.

 

Організатори конференції:

- Національний університет «Києво-Могилянська академія»;

- Департамент з питань АР Крим та м. Севастополя Секретаріату Кабінету Міністрів України;

- Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.

 

Для акредитації ЗМІ просимо звернутись до 21 грудня. тел.: (044) 425-15-36; (063) 153-58-02. e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна