Міні-курс «З історії радянських євреїв: політика влади, реакція євреїв, події і люди, 1917–1991»

23-27 лютого, вул. Волоська 8/5, підвальне приміщення, оф.2

 

Магістерська програма «Юдаїка» НаУКМА і Центр «Сефер» за підтримки Вааду України, часопису «Judaica Ukrainica» та видавництва «Laurus» запрошують на міні-курс, присвячений таким важливим питанням, як чисельність єврейського населення, етнолінгвістичні групи євреїв, політика радянської влади щодо єврейського питання в різні періоди існування Радянського Союзу, вплив Голокосту на суспільно-політичне і демографічне становище та мовну ситуацію. Також розглядатимуться портрети відомих єврейських радянських діячів, єврейсько-українські взаємини та масова еміграція.

 

Курс читатиме Олександр Локшин – російський історик, науковий співробітник відділу Ізраїлю і єврейських громад Інституту сходознавства РАН, автор більше 60 публікацій різними мовами, присвячених історії, історіографії та джерелознавству східноєвропейських і радянських євреїв. Викладав в Оксфорді, Будапешті, Парижі, Потсдамі, Вашингтоні, Вільнюсі та в інших містах. Член академічної ради міжнародного Центру «Сефер» (Москва).

 

Організатор: Магістерська програма «Юдаїка» НаУКМА, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна