Команда НаУКМА представила Україну на міжнародних судових дебатах з авіаційного права

Команда Факультету правничих наук НаУКМА у складі студента 6 р.н. Андрія Гуменчука та студента 4 р.н. Владислава Данилейка успішно представила Україну на міжнародних судових дебатах з авіаційного права «Leiden-Sarin International Air Law Moot Competition», які відбувалися 9-12 квітня у Пекіні (Китай).

 

Суть змагань полягає у моделюванні спору між двома вигаданими країнами за правилами Міжнародного Суду Справедливості ООН щодо юрисдикції держав, повноважень командира судна, порушення правил безпеки на борту літака тощо.

Цього року участь у змаганнях взяли 25 команд з 15 країн світу. Команда НаУКМА стала першою, яка представляла Україну на цих змаганнях.

За результатами конкурсу Андрій та Владислав посіли перше місце в категорії «Best Oral Pleadings for Applicant» (кращий судовий виступ зі сторони позивача), розділивши у цій номінації перемогу з чемпіоном змагань – командою Університету Квінсленду (Австралія). Тренером команди НаУКМА був Андрій Гук, партнер ЮФ «Анте», випускник Могилянки, визнаний фахівець у сфері авіаційного права. Крім того, у підготовці активно допомагали Олексій Бурчевський, юрисконсульт «ВіззЕйр Україна», та Дмитро Морква, капітан повітряного судна.

Спонсором команди НаУКМА виступила компанія "АтласДжет Україна", значну підтримку також надала компанія "Tickets.uа".

 

Вітаємо команду із визначним досягненням і бажаємо нових успіхів!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна