Відкрито Brain Academy

 

У Могилянці відкрито Brain Academy – центр підготовки фахівців для галузі інформаційних технологій відповідно до міжнародних стандартів та вимог українських компаній.

У відкритті навчального центру взяли участь Олег Дерев’янко, заступник Міністра освіти і науки України, Василь Ожоган, віце-президент НаУКМА з науково-педагогічної роботи, Микола Глибовець, декан Факультету інформатики НаУКМА, Ігор Закалов, директор Brain Academy, представники компаній-партнерів “Luxoft”, “Infopulse”, “Netcracker” та “IBM”.

 

Першим присутніх привітав Олег Дерев’янко, заступник Міністра освіти і науки України: “Сьогодні основна ідея Міністерства освіти і науки щодо змін – впливати якнайменше на те, що відбувається, і створювати умови, щоб різноманітні ініціативи у різних галузях освіти і науки мали найбільшу підтримку і могли самі розвиватися. Зараз лише 25% випускників факультетів інформатики в Україні мають достатній рівень знань, щоб працювати за стандартами провідних українських та міжнародних компаній. Дуже приємно, що центром Brain Academy стає саме Могилянка. Важливо також, що навчатися в ній зможуть не лише студенти, а усі, хто захоче підвищити свій рівень знань або перекваліфікуватися”.

 

Декан Факультету інформатики НаУКМА Микола Глибовець зазначив, що ФІН НаУКМА впродовж останніх років постійно входить в першу трійку факультетів інформатики в Україні. За його словами, випускники Могилянки не мають проблем з працевлаштуванням. Однак, університетська освіта зорієнтована на певний універсалізм і випускники зазвичай потребують глибших спеціальних знань у конкретній сфері своєї праці. Саме цю можливість, на думку декана, надасть новий освітній центр: “Завдяки співпраці з Brain Academy ми зможемо користуватись сучасним ліцензованим програмним забезпеченням, студенти зможуть отримати ті спеціальні знання, яких їм бракуватиме на бакалаврських і магістерських програмах. Викладачам ця співпраця дозволить отримати сертифікати, з якими вони зможуть викладати різноманітні спеціалізовані курси”.

 

Василь Ожоган, віце-президент НаУКМА з науково-педагогічної роботи, зауважив, що на Факультеті інформатики Могилянки постійно відкриваються нові курси і програми. Він звернув увагу на переспективність галузі і важливість зв’язків університету з роботодавцями: “Могилянка – невеликий університет і ми дбаємо передусім про якість знань, які отримують студенти. Декан Факультету інформатики Микола Глибовець постійно генерує нові ідеї і втілює їх. Я переконаний, що запорукою успіху Brain Academy з одного боку буде якісний професорсько-викладацький склад Могилянки, з іншого – відповідність сучасним запитам ринку праці IT-фахівців. Завдяки таким ініціативам зростає зацікавленість нашим університетом серед абітурієнтів”.

 

Ігор Закалов, директор Brain Academy, звернув увагу на перспективність професії у сфері IT. За його словами, до 2020 р. дефіцит IT-фахівців в Україні складе 100 000, а у світі – 5 000 000. На думку директора Brain Academy, основними проблемами університетської освіти у сфері IT є застаріле програмне забезпечення, відірваність від вимог ринку праці, відсутність лабораторного обладнання, низька мотивація викладачів. Саме такі завдання має вирішити новий навчальний центр: “Brain Academy має на меті сформувати ринок авторизованої освіти за міжнародними стандартами в Україні. Перша Brain Academy у Києві відкривається у Могилянці, тому що студенти і викладачі цього університету відомі своїм прогресивним мисленням і цілеспрямованістю не лише в Україні, а й за її межами. Ми переконані, що збільшення кількості висококваліфікованих викладачів і наявність сертифікованих програм дозволять нам створити сучасний освітній IT-центр”.

 

Гостей відкриття Brain Academy також привітали партнери НаУКМА – директор компанії “Luxoft” Віталій Нужний, директор компанії “Infopulse” Олексій Сігов, представник компанії “Netcracker” В`ячеслав Проценко, представник компанії “IBM” Олександр Данько. Вони розповіли про актуальну ситуацію на ринку праці IT та тенденції розвитку цієї сфери.

 

Початок занять у Brain Academy заплановано на 27 квітня.


На фото:

Олег Дерев`янко, заступник Міністра освіти і науки України


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна