У Могилянці відбувся перший вуличний фестиваль КМА400FEST

27 червня у Києво-Могилянській академії на честь цьогорічного 400-літнього ювілею відбувся перший вуличний фестиваль для випускників КМА і всієї могилянської спільноти КМА400FEST.

 

На фестиваль завітали близько 2 500 гостей, які відпочивали і спілкувалися у семи тематичних просторах. Могилянці заповнювали відмітками у вигляді сердець карту України, позначаючи, звідки приїхали вчитися до Академії. Більше 1000 могилянців долучилося до створення колективного фото в рамках проекту Разом.ua Ігоря Гайдая. На фестивалі можна було скуштувати смачну їжу домашнього виробництва, відвідати майстер-класи, послухати лекції улюблених викладачів, зіграти у могилянську мафію та шахи, долучитися до літтусівки. Наймолодшим відвідувачам свята запропонували рухливі ігри, стіл творчості, майстер-клас із гончарства, квести, розмальовки. Подію відвідали три президенти Могилянки: В’ячеслав Брюховецький, Сергій Квіт та Андрій Мелешевич. На фестивалі виступили могилянські виконавці «DVIZH Париж», Анна Галина Власенко, «Четверо з Полонезу», «Pornfish», а також Nelson Carrasco Jazz Band та Vivienne Mort. Фестиваль завершився кіноніччю в KMArt Yard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організували все це різноманіття активностей і заходів для могилянської спільноти Гліб Козак (БП «політологія» 2008, МП «філософія» 2010) – ідейний натхненник і керівник проекту, Катерина Дегтяр (економічна теорія, 2009) – координатор АLMA-простору (сцена, фуд-корт за допомоги студента КМА Владислава Латипова, лаунж з пуфами тощо), Наталя Шумкова (керівник напряму «Комунікації з випускниками НаУКМА») – координація з університетом, Софія Рябчук (філологія, 2002), Юлія Коломак (БП «історія» 2000, МП «політологія» 2002) і Тетяна Саніна (соціологія, 2003) – керівники Kids-простору, Таїсія Козак (студентка НаУКМА) – координатор THINK-простору, Данило Голота (студент НаУКМА) – керівник ART-простору, Олена Зенченко (студентка НаУКМА) – координатор OLD-простору, Анна Гордійчук (культурологія, 2014) – організатор фотосушки й тихого аукціону в рамках виставки «Могилянські рукотвори», Софія Марченко та Ілона Дронюк (студентки НаУКМА) – творці КМАркету й відповідальні за BIZ-простір, Віктор Килимар (правознавство, 2014) – KMArt Yard, Ярослав Березовський (політологія, 2010) – GOOD MOOD LAB, Катерина Близнюк (філологія, 2013) – реєстрація та продаж квитків, робота з волонтерами, Катерина Скороход (студентка НаУКМА) – робота з волонтерами, Аліса Головінська (філософія, 2012) – дизайн логотипу, афіш та програмок, Павло Білодід (історія, 2011) – фото від Ігоря Гайдая, Назар Гулик (БП «програмна інженерія» 2011, МП «менеджмент зв’язків з громадськістю» 2013) – робота зі спонсорами та ЗМІ, керівники Асоціації випускників НаУКМА Віталій Шапошніков (економічна теорія, 1997), Любомир Остапів (економічна теорія, 2003) та Костянтин Пересєдов (фінанси, 2008) – робота з партнерами та фінансова підтримка. А також 80 студентів-волонтерів.

 

Підприємницьким партнером КМА400FEST стала компанія Amway Україна, партнерами: Unilever Україна, Coca-Cola Hellenic Україна, POPARADA і «Лабораторія кота Шредінгера».

 

Гості фестивалю залишилися задоволеними й висловлювали сподівання, що 27 червня 2015 року народилася нова могилянська традиція.

 

 





















Діана Проценко (правознавство, 2005): «Дивовижний КМА400ФЕСТ! Ностальгія))) скільки знайомих випускників!!!! Дякую за чудову нагоду зустрітись!!! Організація свята чудова, всім було чим зайнятись: пограти, послухати, помалювати, поспівати, потанцювати, поїсти, подивитись, почитати, придбати і так далі))))» Оксана Мирошниченко (соціологія, 2012): «Це було неймовірно тепло, надзвичайно щиро, безмежно дружньо і взагалі наприкінці сьогоднішнього дня мій внутрішній міміміметр зламався вже неодноразово від перенавантаження  Дякую, Могилянко і могилянці, дякую, друзі старі й нові, за те що в цьому світі є наша маленька але потужна секта і що вона успішно поширюється і не менш успішно надихає інших».

 

Віталій Мороз (політологія, 2005): «День з Могилянкою під час #КМАfest400 - це в суботній ранок сидіти на першому плацу, читаючи The New Yorker про землетруси, спричинені людською діяльністю. Це зустріти чудових дівчат, яких сприймаєш вже не як своїх студенток, а як друзів та однодумців. Це завантажувати у фургон будівельне сміття на 4 плацу, залишене будівельниками напередодні. Це розкорковувати пляшку Johnie Walker на території KMAYard і пригостити з десяток друзів та знайомих. Ставити разом з Dmitry Klimoсk намет для гончарів біля Староакадемічного корпусу. Дивуватися як швидко ростуть чужі діти, яких ти востаннє бачив років п'ять тому. Спробувати якісь модні сupcakes від могилянських стартаперів. Взяти участь в радійному тесті «на могилянськість», де так багато питань від дівчат-ведучих стосувалися міс та містер НаУКМА (WTF?:). Прослухати лекцію про історію майя, які не вимерли. Прослухати лекцію про передбачення Апокаліпсису і зрозуміти, що Міша Кольцов - це на абстрактий викладач, що веде дванадцять курсів на кафедрі філософії та в Школі журналістики, а той босоногий Міша з четвірки на 9 поверсі, для якого захист диплому бакалавра було питанням виживання. Зробити селфі з Брюховецьким, яке набирає 160 лайків. Взяти участь у гротескному селфі у виконанні Андрія Кулакова. Стрибати перед дроном, який знімає випускників на першому плацу. Зустріти всіх тих, кого бачиш все рідше і рідше й зрозуміти, що у них все добре – адже вони теж прийшли на перший плац».

 

Анна Коталейчук (БП «філологія» 2010, МП «журналістика» 2012): «#‎KMA400fest‬ - коли ти вдома! Тепло, затишно, купа знайомих облич, посмішки та обійми. У Могилянці завжди відчуття, ніби повертаєшся додому. Незалежно від того, скільки років тому ти випустився:) Сьогодні фотографувалися з Брюхом, робили наймасовіше фото на рекорд України, валялися на м'яких пуфах посеред плацу і слухали чудову музику. Це було фантастично! Гліб Козак і всі-всі-всі, ви круті!! Дякую за чудову атмосферу!»

 

Елеонора Шатківська (студентка НаУКМА): «Фестиваль приніс стільки емоцій, стільки теплих моментів та яскравих спогадів, що неможливо це тримати в собі! Розумію, що саме зараз по-справжньому відчула Могилянку. Спогади, які подарував мені фест, незабутні. Я маю своє ім'я, написане мовою майя від Юрія Полюховича, спроби тримати баланс на катушці, відмічене голочкою місто, звідки я прийшла до Академії, космос почуттів від Vivienne Mort, безліч миттєвих фотографій з рідними людьми. Спостерігала процес виготовлення підкови, насолодилась душевними піснями під гітару, милувалась дітьми, слухала дуже цікаві лекції, стріляла з лука, мала душевні розмови та дивувалась розмаїттю всього, що було на КМАркеті... Зустріла стільки прекрасних людей, стільки щирості та радості, що зарядилась цією потужною енергією надовго! Дякую. Безмежно дякую усім, хто став частиною цього. Усім, хто організував фестиваль! Це було неймовірно».

 

Про фестиваль розповіли у відеорепортажах 5-ий канал та «Остання барикада», також про нас написали STUDWAY і Хмарочос.

 

Віднедавна фестиваль має власну сторінку в мережі facebook, де кожен гість може поділитися враженнями, викласти фото, написати пропозиції, побажання чи зауваження і, що найважливіше, першим побачити анонс наступного фестивалю.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна