Вітаємо могилянських правників з блискучою перемогою!

Команда факультету правничих наук НаУКМА у складі: Христина Франчук, Віталій Трачук, Марія Рудько - виборола друге місце на Міжнародних судових дебатах із міжнародного кримінального права у Нюрнберзі.

 

31 липня та 1 серпня 2015 року у місті Нюрнберзі у судовій залі, де свого часу відбувалися засідання Нюрнберзького трибуналу, відбулися Міжнародні судові дебати із міжнародного кримінального права.

У дебатах взяли участь 20 команд, серед яких були представники США, Великобританії, Нідерландів, Німечини, Італії, Бразилії, Сінгапуру, Малайзії, Бразилії, Руанди, Кенії та інші.

За результатами змагань команда студентів Києво-Могилянської академії посіла друге місце та виборола нагороду за найкращий Меморандум.

 

Згідно з правилами судових дебатів міжнародні раунди складаються із двох частин: письмової та усної. Спочатку команди знайомляться зі справою, в основі якої – вигаданий спір між прокурором Міжнародного кримінального суду та представником захисту обвинуваченого. Кожній команді необхідно представити два меморандуми від прокурора та сторони захисту, а потім захистити їх перед судом.

Судові дебати проводяться англійською мовою. Суддями Нюрберських судових дебатів з міжнародного кримінального права стали колишні судді, прокурори та представники захисту Міжнародного кримінального суду, Міжнародного кримінального трибуналу для Руанди та Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії, а також професори у галузі міжнародного кримінального права.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна