НаУКМА підписав договір про співробітництво з «Укроборонпром»

 

Президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич та директор зі стратегічного розвитку державного концерну «Укроборонпром» Артур Херувимов 9 жовтня підписали двосторонню угоду про співробітництво.

 

«Укроборонпром» – це об’єднання багатопрофільних підприємств різних галузей оборонної промисловості України, засноване 2010 року, де зараз працюють близько 60 тисяч співробітників.

 

Під час зустрічі пан Артур Херувимов неодноразово наголошував на високій професійній якості фахівців, які здобули освіту в НАУКМА, та виокремив їхню здатність відповідати на виклики як одну з найважливіших для сучасного професіонала. Також він зазначив, що, хоча «Укроборонпром» реалізовує декілька спільних проектів з різними українськими ВНЗ, проте, для концерну «Укроборонпром» важливо мати ще і потужний управлінський інтелект, саме тому Києво-Могилянська академія є такою важливою: «Факт підписання меморандуму і того, що Академія простягнула нам руку, дає можливість сподіватися на більш впевнений крок вперед у системі змін, реформ та інновацій в оборонній промисловості».

 

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич зауважив: «Важливість «Укроборонпрому» як партнера, з одного боку, полягає в тому, що значення цього концерну в умовах нашої ситуації (війни) підвищується суттєво. І ми всі, по суті, залежимо від продукції, яку ця компанія виробляє. Це надзвичайна необхідність для виживання та для існування нашої незалежності. З іншого боку, протягом багатьох років в юридичному департаменті та в економічній службі концерну було і є багато випускників Могилянки, тому «Укроборонпром» розуміє якість студентів, яких ми готуємо.

Вони зацікавлені в тому, щоб брати наших випускників на роботу. Але вони також чітко розуміють, що підприємства повинні допомагати університетам у підготовці випускників і фінансово, і шляхом різного роду програм, стажувань, що є, власне, форматом цього договору. Вони, як працедавці, можуть впливати на підготовку наших студентів – своїх майбутніх співробітників. Компанія забезпечує їм стажування та практику. Також у нас є домовленість, що у майбутньому будуть встановлюватися стипендії для студентів та викладачів в рамках цієї співпраці».

 

Фотоальбом церемонії підписання - за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна