Міні-курс Мотла Ґордона «Чобітки, сінник, родзинки і мигдаль: ранні тексти мовою їдиш та єврейські пісні Східної Європи»

17-18 листопада, з 11.40, офіс програм з юдаїки

 

Курс присвячено аналізу ранніх (XIII–XVIII століття) текстів мовою їдиш, насамперед поетичних, а також низки східноєвропейських єврейських народних пісень, що дійшли до нашого часу. У період XIII–XVIII ст. їдиш був поширений на значній території Європи. Водночас, їдишомовна література зазнавала впливу інших європейських літератур. Її оригінальність, широкий спектр жанрів, паралелі з іншими європейськими традиціями і різноманітність поетичних засобів можуть зацікавити істориків, лінгвістів, літературознавців, фольклористів та ін.

 

17 листопада, вівторок, 11:40 і 13:30

18 листопада, середа, 11:40 і 13:30


Курс організовано магістерською програмою з юдаїки Національного університету «Києво-Могилянська академія», Українською асоціацією юдаїки , часописом «Judaica Ukrainica», видавництво м «Laurus».

 

Мотл Ґордон (Санкт-Петербурзький державний університет) – дослідник мови їдиш і єврейського музичного фольклору. З 2010 по 2012 роки викладав їдиш в Університеті Тель-Авіва в межах The Naomi Prawer Kadar International Yiddish Program.

 

Адреса:

вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення.


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна