Могилянка відкриває Центр психосоціальної реабілітації

 

17 грудня о 13.00 в Києво-Могилянській академії відбудеться урочиста церемонія відкриття Центру психосоціальної реабілітації.

В Україні, внаслідок військової агресії РФ, десятки тисяч людей потребують невідкладної психологічної та соціальної допомоги: переселенці, учасники АТО, поранені, члени сімей поранених та загиблих бійців, жителі районів, де тривали бойові дії, в тому числі діти. Саме задля висококваліфікованої фахової допомоги таким людям у Могилянці був створений Центр психосоціальної реабілітації.

У його створенні допомогла Мальтійська Міжнародна Служба за підтримки Німецької Гуманітарної допомоги, ІТ- компанії Інфопульс та КМДА.
Зараз Центр працює у двох напрямках: надання психосоціальної допомоги; навчання та консультування психологів, соціальних працівників тощо.

У структурі Центру працюють психологи, психотерапевти, спеціалісти з соціальної роботи, юристи, які створюють єдину команду. Діяльність Центру відповідає світовим стандартам та базується на ефективних практиках, зокрема досвіді Ізраїльської коаліції травми, стандартах ВООЗ та ЮНІСЕФ.
Центр є важливою частиною системи психосоціальної допомоги м. Києва, яка реалізується у міській цільовій програмі КМДА «Турбота. Назустріч людям»**. В рамках цієї програми Центр співпрацює з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та іншими міськими структурами.

Команда Центру вже надає допомогу з 1 липня 2015 року.

За цей час:
· була відкрита філія Центру у Слов’янську;

· більше 3 тис. переселенців, ветеранів, їх родин, які мешкають у Києві та Слов’янську, отримали безкоштовну юридичну, психологічну та соціальну допомогу;

· більш ніж500 педагогів, держслужбовців, соціальних працівників та волонтерів отримали знання та навички з психосоціальної допомоги переселенцям та ветеранам АТО під час навчальних програм, семінарів та круглих столів.


Завдяки НаУКМА, ІТ- компанії Інфопульс, Мальтійській Міжнародній Службі після ремонту та облаштування, відкривається київський офіс Центру.

Урочиста церемонія відкриття Центру відбудеться за адресою: вул. Глазунова, 2\4, Актова зала, 5 поверх

 

Очікується участь Голови КМДА В.Кличка та міністра освіти та науки С.Квіта.



Додаткова інформація: Віта Качай - 093 817 18 01, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Центр психосоціальної реабілітації є невід’ємною складовою НаУКМА. Фахівці центру викладають на Кафедрі психології та педагогіки НаУКМА, водночас виступаючи експертами міжнародних організацій, входять до складу профільних робочих груп у галузі психічного здоров’я на місцевому та національному рівнях. Ми запрошуємо мешканців Києва та Київської області звертатись по допомогу.

Центр розташований поблизу ст. метро Дружби Народів.


Запис за телефоном у Києві (067)1095831, (063)6010611), у Слов’янську (095)8524453, (093)472376.



*Мальтійськаміжнародна служба допомоги – міжнароднаблагодійнаорганізація Суверенного Ордену Мальти, щонадаєгуманітарнудопомогу по всьомусвіту. В Україні працює з 1990 р. Сповідуючи мальтійське гасло «Збереження віри та допомога потребуючим», опікується дітьми з інтернатів та сиротинців, самотніми, немічними людьми.



**Міська цільова програма КМДА «Турбота. Назустріч людям»-з 30 березня 2015 року 50 соціальних працівників надають соціальну та консультативну допомогу ветеранам АТО.

Працює телефонна інформаційна лінія для оперативного вирішення питань ветеранів.

Спільно з НаУКМА проводиться реабілітація від психосоціального стресу.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна