Вітання Вірі Вовк

 

 

Щирі віншування від усієї могилянської громади з нагоди 90-літнього ювілею пані Вірі Вовк (Селянській), відомій українській письменниці, літературознавцю, перекладачці!

 

Зичимо міцного здоров`я та щасливого довголіття Вам, шановна Ювілярко!

НаУКМА має за честь утримувати книжкову колекцію та архів пані Віри.

Початок колекції Віри Вовк у Науковій бібліотеці НАУКМА було покладено 27 листопада 1997 року під час урочистої передачі Національною комісією з питань повернення в Україну культурних цінностей при Кабінеті Міністрів України книжок, подарованих Вірою Вовк українським бібліотекам. Це були перші 80 книг – переклади творів Г.Сковороди, Т.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки, Марка Вовчка, М. Коцюбинського, В.Стефаника, І. Драча, В. Симоненка та українських народних казок і пісень португальською та німецькою мовами, в тому числі і переклади пані Віри Вовк.

Колекція з того часу постійно поповнюється власницею і зараз нараховує 3985 видань, серед яких чимало рідкісних і цінних , а також з примітками В. Вовк.

На сьогодні хронологічні межі зібрання охоплюють понад сто років: 1892 – 2014 роки. Географія видань літератури також цікава і різноманітна: країни Європи (Україна, Польща, Франція, Німеччина, Великобританія), Північної Америки (США, Канада) і, звичайно ж, Південної Америки,зокрема, Бразилії, де й нині живе й працює сама дарувальниця колекції.

Архівна частина колекції впорядкована і доступна дослідникам, опис за посиланням «Наукова бібліотека НаУКМА. ФОНД №15. Вовк (Селянська) Віра Остапівна» - http://www.ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/2348

Неодноразово в НаУКМА відбувались виставки-презентації бібліотечної та архівної колекцій високоповажної Ювілярки.

 

Многая Літа, пані Віро!

Ваша Могилянка 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна