Могилянський День Донора Крові-2016

07 квітня, з 9.00 до 14.00 год., 5-й корпус

 


Всеукраїнска акція "Тиждень Донора Крові" проходить на честь міжнародного Дня Здоров’я 7 та 12 квітня у чотирьох містах України - Києві, Львові, Харкові та Полтаві.

 

Серед її організаторів - Школа охорони здоров'я НаУКМА.

 

У найближчий четвер за адресою: вул. Волоська 8/5, корпус 5,1 поверх всі бажаючі зробити добру справу зможуть здати кров, яка буде передана до лікарні ОХМАТДИТ (відділення онко-гематології), Київського опікового центру, Національного інституту раку та інших лікарень.

У той же день ця акція буде проходити і у Львівській обласній станції переливання крові, а 12 квітня Донорами зможуть стати жителі Харкова та Полтави.

Уся зібрана кров буде спрямована на потреби лікарень цих областей.

 

Організатори Клубу Донорів - Юлія Ярошенко та Марія Захарченко - відзначають, що влаштовують акції по забору крові в Києві регулярно, двічі на рік, починаючи з 2011 року. «Ми регулярно поповнюємо запаси Київського обласного Центру крові, що забезпечує вже всю область донорською кров’ю. Як відомо, Донорами крові можуть бути лише здорові люди, а тому символічно поділитися своїм теплом та турботою з тими, хто цього дуже потребує, саме в День здоров’я», - діляться засновниці Клубу Донорів крові.

Надзвичайно важливо, що така благородна справа, започаткована у стінах Могилянки, знаходить свій відгук у серцях багатьох людей з інших міст - за цей час акція стала всеукраїнською.

Кураторами зустрічей Донорів у всіх областях стануть інструктори Української Федерації Йоги.

 

Нагадуємо, що майбутнім донорам необхідно мати з собою паспорт та утриматися протягом 48 годин перед здачею крові від уживання алкоголю.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна