Успіх могилянців на 7-х змаганнях з міжнародного повітряного права

 

З 7 по 10 квітня 2016 року відбулися 7-мі змагання з міжнародного повітряного права в м. Джакарта, Індонезія (International Air Law Moot Court Competition).

 

 

Могилянська команда успішно презентувала Україну, посівши друге місце за усний аргумент від Позивача і четверте місце за усний аргумент з боку Відповідача.

Могилянці змагалися з 26 командами з усього світу. Цього року до складу української команди входили троє студентів четвертого року навчання Факультету правничих наук: Олександр Кезь, Олександра Коваленко та Максим Максимов. Команду тренували троє тренерів: Владислав Данилейко, Андрій Гук та Олексій Бурчевський.

 

Змагання відбувалися за процедурою Міжнародного Суду Організації Об'єднаних Націй, їх було поділено на два етапи – підготовка командами письмового завдання (меморандуму), і подальші усні раунди (дебати).

Цього року фабула справи значною мірою стосувалася збитого над Донбасом Боїнга Малайзійських авіаліній рейсу МН17. Командам довелося захищати обидві сторони спору з таких складних питань як відповідальність держави за безпеку повітряного простору над непідконтрольною територією; розмежування територіального суверенітету та контролю над повітряним простором; обов’язок щодо оцінки ризиків державами та авіаперевізниками при плануванні маршрутів; відповідальність держав за дії недержавних збройних формувань; обов’язок закриття повітряного простору державою; питання щодо розслідування авіаційних пригод та інцидентів, що сталися на оспорюваних територіях.

 

Команда щиро дякує усім, хто допоміг готуватися до змагань.Окрема подяка всім спонсорам команди, без підтримки яких участь України на цих змаганнях була б неможлива.

 

Переліт трійки конкурсантів був оплачений компанією «Здраво» за сприяння її директора Валерія Лося. Авіакомпанія Atlasjet Україна та Emirates надали допомогу з квитками та організацією подорожі. Перевізником одного із тренерів виступила авіакомпанія Turkish Airlines.

 

Наступного року 8-мі Змагання відбудуться в Римі, Італія.

Для України призові місця на цих змаганнях стали традицією, тож чекатимемо нових перемог та звершень.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна