Міжнародна конференція «Виборче право України в контексті європейських демократичних стандартів»

 

26-27 травня цього року у приміщенні музею НАУКМА відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Виборче право України в контексті європейських демократичних стандартів».

 

 

Організаторами конференції виступили Національний Університет «Києво-Могилянська академія» та Всеукраїнська громадська організація «Інститут виборчого права» спільно з Європейською Комісією за демократію через право (Венеціанською Комісією), яка здійснює підтримку цієї конференції в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

 

Конференція присвячена розгляду проблем виборчого права та виборчого законодавства України у контексті вимог щодо дотримання спільних для держав – членів Ради Європи правових стандартів демократичних виборів.

У конференції передбачається участь провідних науковців та фахівців у галузі конституційного (зокрема, виборчого) права з основних наукових центрів та юридичних вищих навчальних закладів України з Києва, Львова, Одеси, Харкова та інших міст.

На конференції будуть зроблені доповіді декількома провідними членами та експертами Венеціанської Комісії з різних європейських держав.

 

У рамках конференції планується презентація третього видання збірника українських перекладів основних документів Венеціанської Комісії у галузі конституційного та виборчого права, референдумів та свободи об’єднання, підготованого Інститутом виборчого права у співпраці з Венеціанською Комісією.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна