Перемога студентів факультету правничих наук на Telders International Law Moot Court Competition

 

Могилянська суперкоманда у складі - Олега Дикого, Ольги Котлярської, Олександра Плачинти і Максима Дворового виборола першість на одних  з найпрестижніших міжнародних змаганнях правників.

Тренерував команду один з найкращих випускників Могилянки - Тарас Варава.

 

Протягом 18-21 травня в м. Гаага відбулося 39-те щорічне студентське змагання з міжнародного публічного права імені Бена Телдерса.

Цьогоріч у змаганні взяли участь близько 25 команд з усієї Європи.

Конкурс з міжнародного права імені Бена Телдерса був заснований у 1977 році. Вважається найпрестижнішим конкурсом із судових дебатів з міжнародного права у Європі.

За правилами конкурсу національний раунд складається з двох частин - письмової та усної. Спочатку команди знайомляться зі справою, в основі якої - вигаданий міждержавний спір, який передається на розгляд до Міжнародного суду ООН. Після ознайомлення зі справою, кожній команді необхідно представити два меморандуми (письмових аргументи) від імені позивача та відповідача, а також взяти участь у двох судових засіданнях.

Цього року основною темою дебатів було перехоплення судна у відкритому морі.

 

В результаті чотирьох раундів та фіналу могилянці стали переможцями змагання, а також отримали нагороду Макса Губера за найбільшу сумарну кількість балів, отриманих за позивача та відповідача, нагороду за найкращий меморандум.

 

Також Ольга Котлярська, Максим Дворовий та Олександр Плачинта посіли 9-те, 11-те та 19-те місця відповідно в індивідуальному заліку промовців.

 

Дякуємо за фінансування участі команди у змаганнях Baker & McKenzie, Avellum Partners, Advice Group, Leiden Law School.

 

Вітаємо!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна