Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко зустрівся з могилянцями

 

«Могилянка — точка зростання всієї України, бо саме тут є значна концентрація людей, які мають знання та енергію, щоб змінити країну», - наголосив під час зустрічі з могилянцями 2 червня Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, випускник kmbs.

 

Розмовляли про децентралізацію, енергоефективність та роль могилянців у розвитку держави.

Геннадій Зубко розповів про пріоритети державної політики стосовно децентралізації, про виклики та проблемні питання, які потрібно вирішувати в процесі реалізації реформи.

На його думку, ключовими для децентралізації є кадри на місцях, адже саме вони, а не територія чи інфраструктура, приваблюють інвесторів.

 

«У громадах є шалено мотивовані люди, яким бракує знань. Вони знають, як все має бути, але не завжди знають, як це зробити», — говорить пан Зубко. Цю проблему, на його думку, може допомогти вирішити тільки фахова підготовка нових управлінців. Наразі в Україні впроваджується низка навчальних програм, в тому числі за підтримки міжнародних партнерів.

Також він наголошує на гострій потребі змінити радянську систему управління, впроваджуючи проектний менеджмент.

 

Загальною метою енергомодернізації є виведення України з імпорту газу на експорт. Пріоритетними завданнями на 2016 рік визначено: створення Фонду енергоефективності, реформування теплокомуненерго та запровадження прозорих правил гри для житлово-комунальних підприємств. Для досягнення енергоефективності на рівні європейських країн та зменшення споживання газу в 2,5 рази потрібна модернізація житлового фонду та комунальних підприємств, а також зміна підходів, напрацьованих ще в СРСР.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна