НаУКМА створює спільні магістерські програми з Інститутом молекулярної біології і генетики НАНУ

 

Нещодавно НаУКМА підписав угоду про створення спільних магістерських програм із Інститутом молекулярної біології і генетики НАНУ – одним із «наймолодших» академічних закладів Академії наук України.

 

 

В інституті, де третина співробітників – молоді дослідники віком до 35 років, працюють у галузях структурної та функціональної геноміки, протеоміки та білкової інженерії, молекулярної та клітинної біотехнології, біоінформатики. Наукові проекти здійснюють у співпраці з ученими більш ніж 80 країн світу.

Тож студенти факультету природничих наук Могилянки зможуть долучитися до величезного наукового та дослідницького потенціалу Інституту молекулярної біології і генетики.

 

- Останнім часом все в біології ширшого застосування набувають такі найсучасніші напрямки як біоінформатика, комп’ютерне моделювання та дизайн, - розповідає керівник лабораторії системної біології, професор Марія Юріївна Оболенська. - Для розвитку цих напрямків потрібні працьовиті та цілеспрямовані молоді люди, обізнані як в галузі молекулярної біології, так і біоінформатики і математики.

 

В лабораторії системної біології вперше в історії Інституту випускник Могилянки Богдан Токовенко в якості кандидатської дисертації виконав роботу у сфері біоінформатити. Іншу кандидатську роботу зараз закінчує ще одна випускниця Могилянки, інформатик Аліна Фролова.

 

Кандидат біологічних наук Олександр Скороход, який зараз очолює Раду молодих дослідників Інституту молекулярної біології і генетики, також закінчував Києво-Могилянську академію.

- До Інституту я прийшов ще студентом першого курсу. Освоював методи, вчився працювати з приладами, потім самостійно виконував невеличкі завдання, а далі - вже власні наукові проект, - пригадує Олександр Скороход . - Широкий діапазон тематик та напрямків досліджень, які є в Інституті, дає справді унікальні можливості для реалізації себе як вченого – від молекулярної біології до генетики клітинних популяцій, від біотехнології до системної біології та біоінформатики. Тому не дивно, що сьогодні в інституті частка молодих вчених - одна з найбільших по Академії наук.

Минулого року Рада молодих дослідників інституту організувала Форум «Наука.Бізнес.Інновації», на якому вчені мали змогу представити свої розробки потенційним інвесторам. Ми орієнтуємося на практики кращих європейських дослідницьких центрів (EMBL, IRB), де потужною є не тільки наукова, а й соціальна сторона – це робить їх дуже привабливими для молоді.

 

Нагадаємо, Києво-Могилянська академія та більше десяти успішних інститутів Національної академії наук України хімічного, фізичного і біологічного профіля підписали угоди про створення Навчально-наукового комплексу "Академічний магістеріум НаУКМА-НАНУ".

Його головною метою є створення на базі НаУКМА спільних магістерських програм.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна