Могилянка створює спільні магістерські програми з Інститутом біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

 

Відтепер студенти та аспіранти Могилянки зможуть навчатися і провадити наукові дослідження, використовуючи науковий потенціал одного із найсильніших академічних інститутів галузі.

 

 

«Наші вчені працюють над синтезом потенційно біоактивних сполук і дослідженням зв'язку між їх структурою і активністю, моделюванням біологічних процесів, синтезом і вивченням біологічних властивостей нових регуляторів для застосування в медицині та сільському господарстві, а також над розробкою наукових основ і технологій одержання практично важливих продуктів і матеріалів з вуглеводневої сировини, - розповідає директор Інституту, член-кореспондент НАН України, доктор хімічних наук Андрій Іванович Вовк. - Ми зацікавлені у співпраці з Києво-Могилянською академією, адже це дає нам змогу залучити до досліджень молодих, талановитих студентів і розраховувати на нові результати."

 

В Інституті працює багато молодих науковців, які провадять самостійні наукові дослідження, беруть участь у міжнародних конференціях та проектах. Аспірантка Інституту Алла Очеретнюк зараз працює над пошуком і вивченням інгібіторів ензимів, які можуть впливати на розвиток хвороби Альцгеймера.

Ця тема є досить актуальною, і отримані результати можуть будуть корисними для конструювання нових лікарських препаратів. Робота в Інституті може бути цікавою і для студентів-екологів, адже тут займаються дослідженнями, спрямованими на вирішення конкретних екологічних проблем. Йдеться, зокрема, про розробку способів ліквідації наслідків техногенного впливу на ґрунт, воду i повітря; очистку стічних вод промислових підприємств та сміттєзвалищ; розробку способів утилізації відходів.

 

«Маю признатися, аспіратном бути нелегко. Але дуже цікаво, це однозначно, - говорить ще одна аспірантка Інституту Есма Абдурахманова. - Цікаво, тому що наш Інститут – дослідницький, отже, тут багато можна дізнатися і навчитися, проробивши дослід своїми руками, чи побачивши на власні очі, як це роблять досвідчені вчені. Тут можна вибрати для себе цікаву тематику досліджень, які не залежуються і не вкриваються пилом, а складають хорошу конкуренцію серед наукових know how світу».  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна