Кращі викладачки факультету природничих наук та кафедри англійської мови отримали свої нагороди

 

Під час церемонії посвяти у спудеї НаУКМА відбулося нагородження переможниць конкурсу на здобуття премій «Кращий викладач факультету природничих наук» та «Кращий викладач кафедри англійської мови», який заснував випускник Академії Тарас Лукачук.

 

 

Кращою викладачкою факультету природничих наук стала Вікторія Валеріївна Коновалова, а кращою викладачкою кафедри англійської мови визнали Ірину Дмитрівну Піроженко.

 

Конкурс тривав протягом усього 2015/16 навчального року, і до участі в ньому було номіновано 19 викладачів.

Висувати претендентів на здобуття премії могли представники кафедр, співробітники та студенти, також була можливість самовисування. Основним критерієм відбору переможців була оцінка студентів (за результатами анкетування) і результати наукової та науково-методичної діяльності претендентів. У обох переможниць — найвищий рейтинг за результатами конкурсу, за оцінкою студентів, а також за результатами оцінювання наукової роботи.

 

Кожна викладачка отримає премію у розмірі 24 тис. грн.

 

- Я ставлюся до студентів так, як хочу, щоб вони ставилися до мене, — говорить Вікторія Коновалова. — Думаю, я справді багато віддаю. Студенти не бояться до мене підходити і запитувати. Важливий також індивідуальний підхід до студентів. Це нагадує навчання водіїв: набагато легше вчитися, коли майстер сидить поруч і допомагає.

 

- Я намагаюся ліпити зі студентів те, що треба, виходячи із запитів суспільства, — зізнається краща викладачка кафедри англійської мови Ірина Піроженко. — Мені дуже запам’яталося, як один студент сказав, що Могилянка не тільки дає знання, а й готує до життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тарас Лукачук, який заснував відзнаки, є випускником факультету суспільних наук НаУКМА 1997 року. Зараз він президент регіону EEMEA компанії Jacobs Douwe Egberts.

Тарас — неодноразовий номінант численних рейтингів, серед яких «ТОП-100 найкращих менеджерів України» та «Найкращі керівники українського бізнесу». Кілька років тому Тарас також заснував відзнаку «Найкращий викладач-наставник ФЕН».

 

- Могилянка дійсно багато дала мені, великою мірою сформувала моє світобачення та ті життєві принципи, якими я й досі щодня керуюся в житті, — розповів Тарас, виступаючи перед першокурсниками на церемонії посвяти у спудеї. — Я розумію, що студент повинен бути голодним, у позитивному значенні цього слова: голодним до знань, до розвитку, до всього нового, а от викладачі мають бути забезпечені. Тому через заснування цих відзнак я вирішив підтримати Академію. Колись і ви відчуєте, що час «віддати борг» і подумати, що ви можете зробити для Могилянки».

 

Уся могилянська спільнота вдячна Тарасу Лукачуку за можливості: для студентів — оцінити якість освіти, для викладачів — отримати визнання та матеріальну мотивацію продовжувати викладати якісно і надихати своїм прикладом інших!

У 2016-2017 навчальному році викладачі ФПрН та кафедри англійської мови можуть подавати свої кандидатури на участь у конкурсі на здобуття премій «Кращий викладач факультету природничих наук» та «Кращий викладач кафедри англійської мови».  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна