Могилянка посіла перше місце у рейтингу прозорості університетів України

НаУКМА із суттєвим відривом очолив щорічний рейтинг прозорості українських вишів, результати якого оприлюднив Аналітичний центр CEDOS.

 

Скажімо, у розділі "Інформація про можливості міжнародної мобільності" наш університет отримав 8 балів з 8 можливих.

Автори рейтингу пояснюють його мету таким чином: запорукою успішності нової системи (в т.ч. розподілу бюджетних місць між університетами) є зважений вибір абітурієнта, який можливий лише за умов відкритості інформації про університет та його програми.

Головним джерелом такої інформації для більшості абітурієнтів є сайти ВНЗ.

Протягом півроку фахівці CEDOS моніторили сайти 186 університетів, аби дізнатись, які університети є найбільш прозорими і відкритими та найбільше дбають про поінформованість своїх вступників, студентів та викладачів.

 

В університетах, які охопив рейтинг, навчається 1,25 млн студентів, тобто більше 91% усіх студентів в Україні. Понад 40 показників, які вимірювались за попередньо апробованою методикою, були об'єднані у 6 груп: адміністративна (24%), фінансова прозорість (10%), стратегічний план розвитку (10%), інформація про можливості працевлаштування для випускників (8%), інформація про можливості міжнародного обміну (8%) та найголовніше - інформування про зміст навчальних програм (40%). Доступність цих даних була виміряна за 100-бальною шкалою.

За результатами моніторингу було складено Рейтинг прозорості, який дозволив виокремити найкращі практики серед українських університетів.

 

За його результатами, як відзначають фахівці CEDOS, "перше місце посіла Києво-Могилянська академія (72.2 бала), яка має на сайті розвинутий каталог дисциплін та програм, а також детальну інформацію про можливості міжнародного обміну та можливості працевлаштування".

 

Вітаємо, Могилянко! 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна