Ростислава Семківа призначено в.о. директора Українського інституту книги

 

Викладач кафедри літературознавства НаУКМА, к.ф.н., випускник Могилянки (культурологія, 1999 р.в.) та наш докторант Ростислав Семків призначений на посаду в.о.директора Українського інституту книги.

 

13 вересня міністр культури України Євген Нищук під час брифінгу«Український Інститут Книги: Новий підхід до літератури і читання в Україні», повідомив про початок функціонування новоствореної інституції і представив її керівника.

 

Створення інституту анонсували ще у вересні 2015 року під час Форуму видавців у Львові, а його стратегічною метою визначено розвиток писемної та книжкової культури у державі.

За словами Євгена Нищука, Інститут книги, разом з продуманою мовною політикою, матимуть великий суспільний вплив через програму читання та поширення книжок, бо дають можливість природним шляхом, змалечку ставитись з любов’ю та повагою до рідної мови. Інститут української книги буде також одним із учасників створення стратегії культурного розвитку держави.

 

Наразі, вже у жовтні запланована участь інституту, разом з Міністерством культури, у Франкфуртському книжковому ярмарку.

Ростислав Семків бачить інститут, перш за все, як універсального посередника між державними інституціями (Міністерством культури, бібліотеками, видавництвами, освітніми закладами, з одного боку), та читачами і читацькими об'єднаннями, які безперечно зацікавленні в поширенні читання. 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна