Презентація книжки "Леся Українка. Листи:1876–1897"

12 жовтня, о 18.00, ауд. 1-217

 

Книгу «Леся Українка. Листи: 1876–1897/ упорядкування В. Прокіп (Савчук). — К.: Комора, 2016» презентуватимуть авторка проекту, письменниця Оксана Забужко, авторка передмови до видання, професорка кафедри літературознавства Віра Агеєва та упорядниця книжки, дослідниця Валентина Прокіп (Савчук).

 

Презентація відбудеться за участі вокального дуету «Тельнюк: Сестри».

 

З ким товаришувала Лариса Косач, ким захоплювалася і з кого кпила, що читала, де бувала, чим журилася і про що мріяла, як народжувалися задуми її творів… Із листів, написаних до рідних, близького оточення і «товаришів по зброї», перед нами постає молода, енергійна, блискуче освічена українська аристократка, яка активно відстоює свої погляди, творить нові смисли і змінює світ.

 

Уперше опублікований без вилучень, зі збереженням авторського правопису, епістолярій Лесі Українки відкриває читачам можливість по-новому побачити одну з найяскравіших постатей української культури межі XIX-XX століть.

Леся Українка є беззаперечним класиком української літератури і багато в чому випередила європейський модернізм.

 

Мета видання епістолярію Лесі Українки - довести, що листи Лариси Косач - не для вузького кола професійних дослідників, а доступне, цікаве, інформативне й завжди актуальне читання, без якої reading list будь-якої освіченої людини буде неповним.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна