Творчий вечір-концерт народної хорової капели «Почайна»

19 листопада, з 17.00, Актова зала КМЦ НаУКМА

 

У концерті до 30-ліття капели прозвучить ораторія «Києво-Могилянська академія».

 

Державним академічним естрадно-симфонічним оркестром України диригує Микола Лисенко.

 

Народна академічна хорова капела ”Почайна” заснована 1986 року і вже двадцять років діє при Національному університеті “Києво-Могилянська академія”. Основний творчий доробок колективу – відновлення творів видатних українських композиторів ХVІІІ - ХІХ століть, вихованців Києво-Могилянської академії Максима Березовського та Артемія Веделя. У виконанні капели також звучить духовна музика М. Ділецького, М. Леонтовича, К. Стеценка, М. Лисенка, а також перлини світової класики - твори Й.Гайдна, Вівальді, В.-А. Моцарта, С. Рахманінова.

У програмі хору є також народні пісні в обробці видатних українських композиторів.

Капела виконує твори й сучасних українськх композиторів: А.Караманова, В. Степурка, О. Яковчука, Ю. Алжнєва.

Хор співпрацює з провідними державними академічними музичними колективами.

Високий рівень виконання забезпечує капелі участь у фестивалях хорової музики як в Україні, так і за кордоном. ”Почайна” співає в соборах та церквах Києва й інших міст України, виступає з концертами у найкращих залах держави: в Національному будинку органної та камерної музики, в Національній філармонії, в Національній опері, у палаці «Україна» та ін. Чимало концертів капели відбулося й за кордоном: у Празі, Варшаві, Кракові, Любліні, Відні, Москві, у містах Італії.

"Почайна" має почесні дипломи й Міжнародну премію ім. В.Михайлюка.

У 2005 р. отримала звання народний колектив.

 

Засновник і незмінний керівник “Почайни” – народний артист України Олександр Жигун. Його талант, професійні здібності, музичний смак і величезна самовіддача стали тією генеруючою силою, завдяки якій творчий колектив досягає успіхів. Головним напрямком його діяльності є розвиток і популяризація української вокально-симфонічної музики. Ним створено більше двох десятків повноцінних хорових програм.

За час існування колективу випущено більше чотирьох десятків компакт-дисків із циклу «Духовна музика Європи XVIII–XXI ст.».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна