Конкурс наукових проектів студентів Факультету природничих наук

1 тур

 

 

На початку грудня 2016 року в НаУКМА було оголошено конкурс наукових проектів для студентів магістерських програм «Біологія», «Лабораторна діагностика біологічних систем» та «Хімія».

 

На конкурс надійшло 11 проектів, які на першому етапі були розглянуті експертами відповідних кафедр.

 

За підсумками роботи експертної групи кафедри біології, до якої увійшли к.б.н. Антонюк М.З, к.б.н. Мартиненко В.С. та к.б.н. Фуртат І.М., найвищу оцінку отримав проект Дар’ї Яринки “Розробка біосенсорних систем на основі молекулярно-імпринтованих полімерних мембран для визначення афлатоксину B1» (30 балів).

Проект Дар’ї Берегової «Пошук комбінацій геномно-доданих амфідиплоїдів, поліморфних за маркерами хромосо м 1D та 5D, для створення рекомбінантно-інбредних ліній» отримав 28 балів, проект Олени Асатрян «Пригнічення експресії генів кіназ родини Aurora з використанням технології таргетного метилування» - 24 бали, проект Юлії Лазаренко «Перспективи застосування системи in vitro – органотипових зрізів спинного мозку» - 24 бали, проект Олени Скрипнікової «Створення клітинних моделей для дослідження впливу метилування генів-онкосупресорів на злоякісну трансформацію клітин сечового міхура» - 20 балів.

 

Експертна група кафедри лабораторної діагностики біологічних систем у складі к.б.н. Білько Н.М., к.б.н. Руссу І.З. та к.б.н.Чаплі О.В. віддала перевагу проекту Ольги Клочкової «Визначення антипроліферативних та протипухлинних властивостей сполук імідазольного ряду у модельній системі адгезивно-залежних клітин раку молочної залози MCF-7 у культуральній системі in vitro», який отримав найвищу оцінку - 30 балів.

Проекти Маргарити Пахаренко «Гетерогенність гемопоетичних клітин-попередників в культурі клітин in vitro» і Олександра Манюкова «Мікрооточення ніші гемопоетичної стовбурової клітини та його відтворення за умов ex vivo», отримали відповідно 27 та 24 бали.

За оцінкою експертної групи кафедри хімії у складі к.х.н. Антонюк Н.Г., к.х.н. Жалніної Г.Г. та к.х.н. Колесник І.С. проекти конкурсантів Анни Калашник «Дослідження впливу температури на енергію активації в осмотичній мембранній дистиляції» та Олександра Яцейка «Високогідрофобні полімерні мембрани для мембранної дистиляції» отримали однакову кількість балів – 25, а проект Олександра Крата «Формування гідрофобних мембран та розроблення модулів для мембранної дистиляції» набрав 24 балів.

 

Попереду другий тур, в якому конкурсанти захищатимуть свої наукові проекти на засіданні конкурсної комісії, де визначатимуться переможці конкурсу.

Засідання відбудеться у вівторок 24 січня о 14.00 в Зеленій аудиторії (3-213а).

 

НаУКМА глибоко вдячний Kорпорації «Артеріум» за підтримку ініціативи проведення конкурсу наукових проектів студентів-природничників, який сприятиме активізації наукової діяльності нашого університету.

Вперше в Могилянці студенти-природничники будуть відзначені за свою дослідницьку роботу.

 

Більш детально про умови конкурсу, його учасників та представлені проекти можна дізнатися за посиланням.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна