У Могилянці - Модель ООН

 

1-2 квітня у НаУКМА пройде Модель ООН (МООН) - симуляція діяльності Організації Об"єднаних Націй.

 

Традицію проведення такої гри започаткували у Гарварді ще в 1953 році, минулого року до її проведення долучилася і Могилянка.

Протягом двох днів учасники моделювання будуть мати можливість представляти дипломатичні інтереси певної держави: першого дня обговорюватимуть позиції країн щодо теми комітету, протягом другого дня писатимуть резолюцію - документ з рекомендаціями для вирішення проблеми, зазначеної в тематиці комітету.

 

Цього разу МООН у НаУКМА буде проведено за такими комітетами:

1. Кризовий комітет на основі UNIDO (UN Industrial Development Organization).

Тема: Енергетична безпека. Протягом моделювання кожен з делегатів буде отримувати повідомлення про вигадані на основі реальних подій кризові ситуації в сфері енергетики та вирішувати їх прямо на засіданні. Попередження: до участі в цьому комітеті допускаються тільки делегати, які мали досвід моделювання.

2. Рада Безпеки. Вас вразить авторський кейс, сформований дуже досвідченими моделістами, а змодельована криза з динамічним розвитком подій зробить Ваші спогади про нашу МООН незабутніми!

3. Special Committee on International Terrorism (SCIT will be held on English language).

Тема: Fighting terrorism financing. Відповідно до прохань багатьох делегатів, організатори вирішили вперше запустити англомовний комітет.

4. Міжнародна організація громадської авіації (ICAO — International Civil Aviation Organization)

Тема: Безпека цивільної авіації на території військового конфлікту. Актуальність цієї теми важко переоцінити, тож вперед!

5. Рада з прав людини (HRC).

Тема: Захист прав цивільного населення у гарячих точках. Розроблення механізмів, які б призвели до реалізації положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

6. Економічна і Соціальна Рада (ЕКОСОР)

Тема: Подолання корупції на локальному та міжнародному рівнях.

Упевнені, ця тема нікого не залишає байдужим, тож чи ризикнете Ви спробувати її вирішити?:)

 

Реєстрація за посиланням триватиме до 13 березня включно.

 

Модель ООН – наукова гра-конференція, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Учасники – делегати, відтворюють роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення ООН.

Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі, а 2009 року вперше відбулась Глобальна Модель ООН. 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна