Олег Скрипка презентував у Могилянці новий Марш Збройних Сил України

 

14 березня Україна вперше буде відзначати на державному рівні День добровольця.

 

Напередодні святкування Олег Скрипка та Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України презентували у Києво-Могилянській академії новий Марш Збройних Сил України - "Марш нової армії".

На презентації прозвучали лише два твори, найбільш доцільні цього дня - гімн України та новий Марш Збройних Сил України; обидва виконав Олег Скрипка.

 

В основі Маршу - вірш Олеся Бабія "Зродились ми великої години" на музику невідомого композитора, який має назву "Марш українських націоналістів". Автор сучасного аранжування, Олег Скрипка, представляючи "Марш нової армії", відзначив, що саме під цю пісню вояки ішли у бій за свободу України.

 

Для всієї спільноти Києво-Могилянської академії великою честю було обрання нашого університету місцем презентації "Маршу нової армії". Викладачі та випускники Могилянки добровольцями воювали в зоні АТО; сотні могилянців – волонтерів та активістів – сприяли становленню та зміцненню української армії. Тому День добровольця - це значуще для Могилянки свято, а відзначення його на державному рівні - це, в тому числі, визнання заслуг і наших колег у захисті свободи і територіальної цілісності України.

Цього дня перед могилянцями виступало троє добровольців: випускник НаУКМА (БП «Фізика», 2007; МП «Журналістика», 2009), викладач Могилянської Школи журналістики Олександр Войтко, випускник НаУКМА (БП «Політологія» 2008, МП «Фінанси» 2010) Андрій Федорко та командир батальону "Карпатська Січ" Олег Куцин.

Кожен із них розповів свою особисту історію, у кожного був свій шлях до лав добровольчих підрозділів. Спільною була мета - захищати Україну.

 

Фото з події можна переглянути за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна