Традиційний круглий стіл “Сучасні тенденції врегулювання інформаційних правовідносин”

 

У НаУКМА 22 березня 2017 р. в рамках викладання курсу “Інформаційне право” відбувся круглий стіл “Сучасні тенденції врегулювання інформаційних правовідносин”, що організовується вже четвертий рік поспіль кафедрою міжнародного права і спеціальних правових наук наукма.

  

В рамках круглого столу виступали слухачі курсу “Інформаційне право”, студенти першого курсу магістеріуму, які представили доповіді за кількома тематичними напрямами.

Так, в секції “Актуальні виклики інформаційного права” Богдана Неборак та Роман Гришин-Грищук представили Перспективи правового регулювання захисту викривачів інформації ("свистунів"); про Досвід США, Європи та України при вирішенні спорів при поширенні інформації в інтернет говорили Деречіна Марія та Гудим Аліна, а про Правові механізми забезпечення балансу між правом на інформацію та інформаційною безпекою розповіли Звоновський Руслан та Шроль Артем.

Актуальні трендові теми також обговорювались у секції “Правові виклики інформаційного суспільства”, зокрема проблематику Правових механізмів запровадження е-громадянства висвітлила Кацалап Ольга, Правові аспекти впровадження е-ідентифікації досліджувала Кучерявенко Катерина, про Е-посольства даних та правовий механізм їх реалізації своїми міркуваннями поділились Таранець Дар’я, Назьмєєва Аліна.

 

За доброю традицією організатори запросили на круглий стіл фахових експертів – медіаюристів, випускників та викладачів НаУКМА, серед них: Оксана Нестеренко, к.ю.н., доцент кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук НаУКМА, Ігор Розкладай, Максим Дворовий, експерти Центру демократії та верховенства права та Максим Ратушний, експерт Інституту Масової Інформації, які ділились досвідом із студентами, давали поради, розповідали цікаві випадки з практики та знаймили із тенденціями у нормотворенні та правозастосуванні.

 

Дякуємо викладачкам факультету правничих наук Тетяні Смирновій та Діані Проценко за організацію цього заходу!

 

Експериментально цього року перша секція круглого столу була доступна для он-лайн перегляду в режимі реального часу на сторінці Факультету правничих наук НаУКМА у Фейсбук, а також можна переглянути відео-запис та фото за посиланням

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна