UkrTronics в Могилянці

 У Могилянці відбудеться хакатон у межах першого в Східній Європі експериментального навчального інтенсиву для школярів «UkrTronics: Тиждень цифрової (мікро)електроніки. Кремнієва Долина – Київ, від освіти до індустрії».

 

Проект ознайомить учасників з проектуванням цифрових мікросхем за індустріальними технологіями компаній з Кремнієвої долини, як от Аpple і Tesla. Школярі працюватимуть з тими ж платами, що й студенти у Стенфорді і МІТ.

 

Освітня соціальна програма проекту з (мікро)електроніки UkrTronics організована на основі pro bono вкладених ресурсів інженерів Кремнієвої долини (за підтримки Imagination Technologies World Universities Programme). До української проектної групи входять фахівці НаУКМА, НТУУ «КПІ» і КНУ ім. Т. Шевченка, а також освітньої програми «Практична електроніка» компанії «Радіомаг Україна»).

 

Чим UkrTronics відрізняється від класів із програмування вбудованих чіпів категорії Лего/Ардуїно/Разбері Пай? Учасники навчаться не програмувати процесори («водити готове авто»), а конструювати їх («проектувати двигун»).

 

Вправи і теми будуть доступними для учнів як фізико-математичних, так і звичайних шкіл. Для занять у першу когорту відберуть 30 учасників. Навчання є безкоштовним для підлітків з родин малозабезпечених переміщених осіб, учасників АТО.

 

Проект народився з ініціативи випускниці Могилянки Світлани Хуткої (соціологія, 2004), Ph.D, запрошеної дослідниці (з 2016-дотепер), професорки (2015), фулбрайтерки (2014/15), Стенфордського університету, ініціаторки проекту, засновниці та СЕО U.World Foundation, яка є виконавчим директором проекту.

 

Факультет інформатики НаУКМА у проекті представляє експерт-консультант Андрій Глибовець (правознавство, 2001; інформаційні управляючі системи та технології, 2003), к.фіз-мат.наук. доцент кафедри мережних технологій НаУКМА.

 

Прес-реліз і програма події

 

Крім того, у межах проекту в НаУКМА відбудеться лекція «Індустріальні мікропроцесори в навчальних аудиторіях: MIPSfpga - відкрите процесорне ядро для університетів». Протягом неї, зокрема, будуть презентовані освітні ініціативи компанії Imagination Technologies, яка входить у п’ятірку найкращих розробників процесорів у світі і офіційно погодилася бути партнером проекту UkrTronics.

 

За додатковою інформацією звертайтесь: Світлана Хутка, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , тел.: + 380951423070. Сайт: http://ukrtronics.strikingly.com/

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна