Команда факультету правничих наук НаУКМА успішно представила Україну в судових дебатах з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа у Вашингтоні

 

З 9 по 15 квітня 2017 року у місті Вашингтон пройшли міжнародні раунди судових дебатів з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа – найбільших і найпрестижніших у світі змагань для студентів-правників, в яких беруть участь представники понад 600 правничих шкіл з 95 країн.

 

Цьогоріч на міжнародних раундах змагались 143 команди – найбільша кількість команд за всю історію змагань.

Команда студентів-правників НаУКМА була однією з двох команд, що представляли Україну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До команди входили студенти четвертого р.н. - Віталій Трачук, Христина Франчук і Денис Биков.

Тренували команду випускники факультету правничих наук НаУКМА Тарас Варава (2012 рік), Ольга Асадча (2010 рік) та студент 6 р.н. Орест Франчук.

Команда увійшла до Топ-32 кращих команд світу, посівши у загальному заліку 26 місце.

Також, меморандум (письмові аргументи) команди став 30-тим з Топ-50 кращих меморандумів змагання.

Обидва спікери команди увійшли до Топ-100 кращих ораторів – Віталій Трачук посів 63-тє місце і Христина Франчук посіла 66-те місце.

Змагання, особливо їх міжнародний етап, дозволили суттєво покращити професійні навички членів команди з якісного складання юридичних документів та публічних виступів. З п`яти раундів, в яких брала участь могилянська команда, у трьох суперниками були носії мови, зокрема команди з Австралії, США та Сінгапуру, що стало корисним досвідом для правників НаУКМА і допоможе в підготовці майбутніх учасників для досягнення вищих результатів.

 

Окрім професійних навичок і вмінь, судові дебати ім. Філіпа Джессапа дають безцінний досвід культурного обміну як з учасниками змагань, так і з суддями, організаторами та всіма, хто долучається до успіху цього глобального освітнього проекту. Досить часто опонентами у змаганнях стають студенти з країн, охоплених збройними конфліктами, гуманітарними та довкільними кризами. Цей факт безумовно надає актуальним проблемам міжнародного права, які студенти щороку покликані вирішувати в межах змагань, «людського виміру».

 

Висловлюємо велику подяку всім, хто підтримав команду НаУКМА для участі в міжнародних раундах судових дебатів з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа у Вашингтоні, зокрема Києво-Могилянській Фундації в Америці, юридичним фірмам BakerMcKenzie та Avellum, випускнику Києво-Могилянської академії Сергію Сегеді та викладачеві, заступнику міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергію Петухову!

 

Цей досвід дозволить покращувати результати майбутніх команд і гідно представляти Україну на міжнародній арені.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна