Могилянка здобула перемогу Scopus Award Ukraine у номінації «Соціальні науки»

 

До Дня науки - професійного свята науковців - в Україні було вручено премії Scopus Awards Ukraine.

 

 

Ця відзнака встановлена Міністерством освіти та науки України та Scopus - найбільшою у світі базою цитувань рецензованої наукової літератури. За словами Міністра освіти і науки України Лілія Гриневич, вона є "свідченням визнання внеску української наукової спільноти у світовий науковий простір".

 

Києво-Могилянська академія стала переможницею у номінації "соціальні науки" (економіка, політологія, право, соціологія та інші), здобувши першість серед українських вишів за сумарною кількістю публікацій та кількістю посилань на ці публікації. Всього було відзначено 7 вітчизняних університетів та наукових установ.

 

Як зазначається на сайті МОН, «при визначені переможців враховувалася як кількість статей, опублікованих у базі Scopus, так і кількість цитувань цих робіт у дослідженнях інших науковців». Президент НаУКМА Андрій Мелешевич, вітаючи викладачів з високою відзнакою їх роботи, підкреслив, що для Могилянки, як порівняно невеликого українського вишу, ця перемога є особливо важливою та почесною: "Ми маленький університет, і змагатись у кількості публікацій з великими українськими університетами та академічними інститутами нам надзвичайно складно. На трьох факультетах Могилянки, які Scopus відносить до соціальних наук, працює всього 145 викладачів. Всього 145! Це дуже маленька кількість у порівнянні з іншими науковими та навчальними закладами. Тому наші викладачі заслуговують на найщиріші поздоровлення!"

 

Андрій Мелешевич звернув також увагу на те, що, попри перше місце Могилянки, визначене Scopus, показники нашого університету порівняно з університетами Європи та Північної Америки є доволі скромними.

 

"На мій погляд, отримання маленькою Могилянкою першого «скопусівського» місця в галузі соціальних наук свідчить про вкрай незадовільний стан у цих науках в Україні, - стверджує президент НаУКМА. - Потрібно це чітко усвідомити, сприйняти, проаналізувати, зробити висновки та докорінно перебудувати всю українську наукову систему. Це може бути боляче, але тільки докорінні зміни дозволять нам рухатись вперед. Якщо хочемо зробити українські соціальні науки відомими у світі - компромісні та половинчасті міри не допоможуть".

 

http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/05/19/ukrayinski-naukovczi-otrimali-premiyi-scopus-awards-za-najbilshu-publikaczijnu-aktivnist/

 

Нагадуємо про рейтинги науковців НаУКМА згідно з даними Scopus - за посиланням.

 
Також - всі нові публікації могилянців у Scopus можна переглянути на сайті за посиланням.
 
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна