Четверта Літня школа «Трансформація систем охорони здоров’я: Східна Європа»

 

18-28 червня у Карпатах відбудеться четверта Літня школа для керівників у сфері охорони здоров'я «Трансформація систем охорони здоров’я: Східна Європа».

 

 

Цю навчальну подію спільно ініціювали Школа охорони здоров’я НаУКМА та україно-швейцарська Програма «Здоров’я матері та дитини» в 2014 році. Проект підтримали авторитетні міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Світовий банк, Швейцарський інститут охорони здоров’я та тропічної медицини, а фінансову підтримку забезпечило Швейцарське бюро співробітництва в Україні та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Школу офіційно підтримало Міністерство охорони здоров'я України – учасники отримували сертифікати, які підписані особисто Міністром охорони здоров'я.

Місія Літньої школи полягає у тому, щоб стимулювати процеси модернізації та реформування системи охорони здоров'я в Україні шляхом створення платформи для навчання та спілкування тих медичних керівників, які готові підтримувати зміни в галузі.

 

За словами Наталії Рябцевої, керівниці офісу з впровадження україно-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» та представниці організаційного комітету Літньої Школи: «ідея Літньої школи з управління в охороні здоров’я полягає у тому, щоби створити в медичній спільноті критичну масу людей, яка була би налаштована на проведення реальних реформ. Про них зазвичай багато говорять, але на практиці зміни викликають відторгнення, особливо у медичного співтовариства. Тому ми прагнемо поступово, з року в рік, формувати групу ініціативних керівників на всіх рівнях, які би перейнялися ідеєю реформ і стали їх провідниками, кожен на своєму робочому місці».

 

У 2017 році конкурс на Літню школу є рекордно високим - близько шести аплікантів на одне місце.

 

На Літній школі будуть учасники майже з усіх регіонів України, Білорусь та Туреччина, а також працівники усіх рівнів медичної системи (за основним місцем роботи, вказаним у заявках). Більшість учасників представляють державні заклади охорони здоров'я - будучи частиною державної системи охорони здоров’я, вони відчувають гострий інформаційний голод у питаннях організації системи в цілому та реформ у ній. Решта ж – приватні заклади, громадські організації та органи управління в галузі охорони здоров'я. З метою підходу до викладання з різних перспектив, організатори запрошували викладачів за принципом поєднання українського та міжнародного досвіду, практичної та експертної діяльності, роботи у медичній галузі та поза нею.

 

Радо погодилися викладати на Літній школі такі експерти як Павло Ковтонюк (заступник міністра охорони здоров'я України, випускник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» НаУКМА 2008 року), Аксель Хоффманн та Марсель Таннер (Швейцарський інститут охорони здоров’я та тропічної медицини), Вім Гроот (Маастрихтський університет, Нідерланди, Почесний професор НаУКМА), Катерина Булавінова ( ЮНІСЕФ), Олег Петренко (клініка ISIDA, випускник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» НаУКМА 2006 року), Віктор Галайда (експерт із фінансування галузі охорони здоров’я), Матвій Хренов (заступник мера Житомира з гуманітарних питань, випускник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» НаУКМА 2008 року) та інші фахівці.

 

Вчасно отримувати всю інформацію щодо Літньої школи можна як на сайті Школи охорони здоров'я (sph.ukma.edu.ua), так і на соціальних сторінках facebook.com/hct.summer.school

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна