Степан Кубів підтримав реставрацію Староакадемічного корпусу

 

Цього року розпочалася реставрація Староакадемічного (Мазепиного) корпусу, найстарішої будівлі першого українського університету, унікальної архітектурної пам’ятки, що перебувала на межі загибелі.

 

Одним із тих, хто дуже перейнявся долею Староакадемічного корпусу та доклав багато зусиль для отримання державного фінансування на реставрацію пам’ятки, став Степан Іванович Кубів, Перший віце-прем'єр-міністр, Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

 

Крім того, під час нещодавнього візиту до Могилянки, пан Кубів зробив значну особисту пожертву на реставрацію Староакадемічного корпусу Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Президент Могилянки Андрій Анатолійович Мелешевич провів для високого гостя екскурсію Староакадемічним корпусом і познайомив із перебігом реставраційних робіт.

 

Степан Іванович наголосив на унікальності бібліотеки, яка розташовувалася у Староакадемічному корпусі:

ї неймовірний фонд налічує майже мільйон томів. Серед них близько 10 тисяч - це унікальні книги, які передані з приватних колекцій видатних українських вчених та діячів української діаспори США, Канади, Бразилії, Німеччини, Польщі. На скляних дверцятах стелажів досі є наліпки з іменами меценатів та країн, звідки надходили книги. Однак у Староакадемічному корпусі сьогодні книг немає, бо приміщення потребує реставрації. Відродження цієї бібліотеки - вагомий внесок у збереження української ідентичності та державності. Закликаю меценатів та філантропів усього світу долучатися до збереження скарбів української науки".

 

Спільнота Могилянки висловлює щиру подяку і шану пану Кубіву за підтримку розвитку Академії.

Нагадаємо, що після реставрації в Староакадемічному корпусі планується розмістити Наукову бібліотеку, багатофункціональні конференц-зали, виставковий зал та туристично-просвітницький центр.

 

Детальніше про реставрацію корпусу можете дізнатися за посиланням.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна