У НаУКМА відбулася зустріч з Левком Лук’яненком, одним з авторів Акту проголошення незалежності України

 

26 років тому Україна здобула незалежність.

 

Студенти Могилянки отримали можливість зустрітися і поспілкуватися з одним зі свідків та активних учасників цієї історичної події – Левком Лук’яненком.

Зустріч організувала Асоціація студентів-політологів НаУКМА.

 

Пан Левко – націоналіст, Герой України та автор Акту проголошення незалежності України. Батьки його – обоє з козацького роду, тож і сина виховували відповідно. У вступному слові Левко Лук’яненко розповів, що є два напрямки доль: один – це думати про себе, другий – це думати про країну. Напрямки ці пов’язані між собою, бо, думаючи про країну, ми думаємо і про своє майбутнє у цій країні. Але відрізняється, те що ми робимо, обираючи ту чи іншу долю, як відрізняються й наслідки. Пан Левко обрав для себе другий шлях. Шлях, який далеко не завжди був легким, але це його не хвилювало. Хвилювала тільки мета, до якої він йшов.

 

Аналізуючи минуле і сучасне України та світу, розповідаючи про пам’ятні епізоди з життя особистого та з історії становлення нашої держави, Левко Лук’яненко не втомлювався нагадувати, що доля нашої країни у наших руках: «Громадянин – це людина, яка відчуває відповідальність за долю своєї країни. А раб не відчуває відповідальності за долю своєї країни. Раб – це той, хто продає свій виборчий бюлетень».

Пан Левко закликав бути активними, думати про майбутнє країни, в якій ми живемо, про те, що можна покращити, бути відповідальним на виборах, ходити на мітинги, долучатись до громадських організацій. А на завершення запропонував конкретну пропозицію, що кожен із присутніх міг би зробити найближчим часом.

Пропозиція стосувалася реформи виборчої системи.

 

Після лекції студенти мали нагоду придбати книжки Левка Лук’яненка та отримати автограф автора.

Більша частина зустрічі пройшла у форматі діалогу. Охочих поставити питання, як завжди, виявилось чимало.

 

Переглянути лекцію та відповіді Левка Лук’яненка на питання аудиторії можна на сторінці Асоціації студентів-політологів НаУКМА у Facebook. 

Відео зустрічі також можна переглянути тут.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна