Зустріч в Могилянці з Олегом Скрипкою про музику і «Музіку»

 

02 жовтня KMA PR Masters організували у Могилянці лекцію-бесіду з Олегом Скрипкою, солістом гурту «Воплі Відоплясова».

 

 

Подія була присвячена 20-річчю альбому "Музіка", який свого часу здійняв фурор у світі української рок-музики – платівка розійшлася загальним накладом більш ніж 1 млн. примірників. Співак говорив з аудиторією про те, як зароджуються творчі ідеї, та як вони втілюються в життя. Про те, як важливо не тільки створити що-небудь, а й змогти донести це до інших людей, вміти «менеджити» свою ідею. З іншого боку, на сучасній українській музичній сцені дуже багато людей, які настільки зосереджуються на тому, щоб менеджети свої проекти, що їм просто не вистачає енергії, щоб доопрацювати власне творчу ідею.

Тож тримаймо баланс!

Для втілення творчого задуму в життя, на думку пана Олега, обов’язково потрібен ресурс (йдеться не тільки про ресурс грошовий, а й ресурс часу, знань, тощо). Над ідеєю потрібно працювати.

 

Говорячи про формуванням і розвитком творчої ідеї, Олег Скрипка ілюстрував розповідь прикладами з власного життя, пригадував епізоди з роботи над записом альбому «Музіка».

У студентів було багато запитань до музиканта. Частина стосувалася безпосередньо життя Олега Скрипки та гурту «ВВ». Зокрема, чому альбом «Музіка» вирішили записувати в Парижі (технічні можливості київських студій у той час були дуже обмеженими).

Що стало рецептом безпрецедентного успіху альбому? (Олег Скрипка вважає, що велику роль зіграло те, що у нього, як у лідера гурту, завжди було багато ідей. А коли надлишок ідей не має виходу, він починає рухати моторчиком вперед).

Частина питань були більш практично орієнтованими: як мотивувати і підтримувати команду? Як відбувається процес створення контенту? Як Скрипка ставиться до сучасної музичної індустрії тощо.

Співак відверто і розгорнуто, та все ж з необхідною часткою гумору, відповідав на всі питання.

 

На завершення Олег Скрипка порадував шанувальників кавером на пісню «Прощай, паровоз».

Зустріч вийшла цікавою, корисною та натхненною.

Відео зустрічі можна переглянути тут.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-1, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна